22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm Gözaltında

(İSTANBUL) – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm, bu sabaha karşı İzmir’deki evinde gözaltına alındı.

PSAKD’den yapılan açıklamada, Hasan Gülüm ile sembolleştirilen fakat aslen Alevi hak mücadelesine vurulmak istenen sekte ve Alevi toplumuna verilmek istenen gözdağının farkında olunduğu, ama karanlığa teslim olunmayacağı vurgulanırken, Hasan Gülüm’ün derhal serbest bırakılması istendi.

PSAKD Genel Merkezi’nden Yapılan Basın Açıklaması

PSAKD Genel Merkezi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Genel Başkan Yardımcımız Hasan Gülüm Canımız bu sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştır. Alevi Hak mücadelesi baskı altına alınmak isteniyor. Hayatını insan hakları, demokrasi ve emek mücadelesine adayan Hasan Gülüm ve onun üzerinden Alevi Hak mücadelesi veren bizleri yıldıracaklarını, korkutacaklarını zannedenler, bir kez daha yanılacaksınız.

Zulme karşı direnmeye, yanlışa yanlış, karaya kara demeye devam edeceğiz. Karanlığa teslim olmayacağız. İnadına eşit yurttaşlık, inadına özgürlük, inadına laik ve demokratik Cumhuriyet demekten geri durmayacağız.

Pirimiz Pir Sultan Abdal’ın yolundan ayrılmayacağız. Dönen dönsün biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Hasan Gülüm’ü derhal serbest bırakın!”

Cuma Erçe’nin ABF Adına Basın Açıklaması

Cuma Erçe ayrıca resmi sosyal medya hesabından ABF adına yaptığı açıklamada da şunları belirtti:

“Bileşenimizin genel başkan yardımcısı HASAN GÜLÜM’ü derhal serbest bırakın!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğü Akp karanlığını korkutmaya devam ediyor.

Eşit yurttaşlık mücadelemizin vazgeçilmez mevzisi bileşenimiz PSAKD’ye yapılmak istenen baskı Federasyonumuza ve Alevi toplumuna yapılmaktadır. Bu sabah evinden gözaltına alınan Psakd genel başkan yardımcısı Hasan Gülüm derhal serbest bırakılmalıdır. Konuşan ve düşünen kim varsa susturmak için her yola başvuran iktidar bilmelidir ki, Aleviler tarih boyunca susmadı ve bu gün de susmayacağız. Kadıların müftülerin yazdığı fetvalar, herkes için adalet herkes için özgürlük mücadelemizi durduramaz.

Madımak katillerini serbest bırakanlar, madımak utanç müzesi olacak diyenlere gözdağı veriyor. Hasan Gülüm derhal serbest bırakılmalıdır..!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER