21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Adalet Peşinde Aileleri, Hakim ve Savcılara Sesleniyor

(İSTANBUL) – 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden aileler, yeni adli dönemin başlaması sebebiyle, 19 aydır bulamadıkları adalet için, yine seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Aradan geçen zamana karşın, birçok davanın neticesiz kalması, sorumluların hak ettikleri cezayı almayışı veya yargılama sonucu hüküm giymeyişiyle vicdanı yaralanan aileler, seslerini duyurmak için herkesi sosyal medya hesaplarında #HSKYaAdaletYaİstifa etiketinde buluşmaya, hakim ve savcıları da adaletle ve vicdanla karar vermeye davet ediyor.

Adalet Peşinde Aileleri Tarafından Yapılan Açıklamanın Tam Metni

Adalet Peşinde Aileleri, basın ve yayın kurumlarına gönderdikleri açıklamada, adalet arayışlarını şu cümlelerle ifade etti:

“Bizler, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde sevdiklerini kaybeden aileler olarak, adalet arayışımızı sürdürmekteyiz. Depremin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen, bu büyük felaketin sorumluları ya hiç tutuklanmamış, firari durumda ya da serbest bırakılmıştır. Tutuklu bulunanlar ise bilinçli taksir ile yargılanmaktadır. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir.

Yeni Adli Dönemde, Yine ve Yeniden Adalet Talebi

Yeni adli dönemde, hâkim ve savcıların adil ve vicdanlara uygun kararlar vermeleri için sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) deprem davalarında adaletin sağlanması amacıyla, takip ettiğiniz davalardan hareketle bir metin hazırlamanızı ve bu metni 2 EYLÜL GÜNÜ #HSKYaAdaletYaİstifa etiketiyle tüm sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı talep ediyoruz. Ayrıca, paylaşımda Adalet Peşinde Aileleri Platformu’nu da etiketlemenizi rica ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER