22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

AABF GYK Üyesi Enver Uzungeliş’ten Teşekkür Açıklaması

(KÖLN) – 31 Ağustos sabahı 02:00 sularında tatil için eşi ile birlikte geldiği Türkiye’deki Çukurova Havalimanı’nda pasaport kontrolü sırasında alıkonularak 24 saat gözaltında tutulan ve hakkında ülkeye giriş yasağı konulan, daha sonraki girişimler sonucu yasağı kaldırılan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi Enver Uzungeliş, teşekkür açıklamasında bulundu.

Uzungeliş, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, gözaltı sonrası kamuoyu baskısı oluşturarak destekte bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Enver Uzungeliş’in Teşekkür Açıklamasının Tam Metni

Uzungeliş, teşeklür açıklamasında şunları kaydetti:

“Sevgili Canlar,
Değerli Dostlar,

31 Ağustos sabahı saat 02:00 civarında, tatil amacıyla geldiğim Çukurova Havalimanı’nda eşimle birlikte pasaport kontrolü sırasında durduruldum ve ardından 24 saatlik bir gözetime tabi tutuldum.

24 saatlik gözetimin ardından serbest bırakıldım ve şu anda Türkiye’deki iznime kaldığım yerden devam ediyorum.

Bu süreçte, başta Avrupa ve Türkiye Alevi Hareketi olmak üzere, milletvekillerimize, avukatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, gazetecilere ve insan hakları derneklerine teşekkür ederim. Bu kurum ve kuruluşların desteğiyle kamuoyu baskısı oluşturuldu.

Arayan, soran, mesaj atan tüm canlara sonsuz teşekkürler. Yoğunluktan dolayı geri dönemediğim canlardan da özür dilerim.

Mücadelemiz sürecek; baskılar bizleri yıldıramaz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Saygılarımla
AABF Yönetim Kurulu Üyesi
Enver Uzungeliş”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER