22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

AABK Strausbourg’da Diplomasi Ofisi Açıyor!

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Fransa’nın Strasbourg şehrinde Avrupa Parlamentosu binası yanında 20 Eylül’de Diplomasi Ofisinin açılışını gerçekleştirecek.

AABK yönetimi, bir basın bildirisiyle resmi sosyal medya hesabından duyurduğu açılış için “Bu ofis, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile daha sağlıklı ve kalıcı politikalar geliştirmek, diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulmuştur ve Avrupa ve Türkiye Alevi Hareketinin anayasal haklarının elde edilmesi konusunda önemli bir rol üstlenecektir.” ifadelerini kullanıldı.

AABK’dan Açılış İçin Duyurunun Tam Metni

Basın ve yayın kurumlarına gönderilen bilgilendirme yazısında şunlar kaydedildi:

“Bu ofis, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile daha sağlıklı ve kalıcı politikalar geliştirmek, diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulmuştur.

Bu ofis, uluslararası ilişkilerimizi güçlendirmek ve diplomatik çalışmalarımızı daha etkin bir şekilde yürütmek adına önemli bir adım olacaktır.

Alevilerin Anayasal Hakları İçin Diplomasi

Diplomasi Ofisi, Avrupa ve Türkiye Alevi Hareketi’nin anayasal haklarının elde edilmesi konusunda önemli bir rol üstlenecektir. Özellikle Türkiye’de Alevilerin maruz kaldığı, inkarcı, ayrımcı ve asimilasyoncu politikaların Avrupa kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulmasına katkı sağlayacaktır.

Haksızlığa Uğrayan Tüm Kimlikler İçin Bir Savunma Merkezi

Diplomasi Ofisi, özelikle Avrupa ve Türkiye’de olmak üzere, dünya genelinde kadınlara, gençlere, inanç ve etnik kimliklere yönelik yapılan haksızlıklar karşısında bir savunma merkezi olacaktır.

Strasbourg Ofisi Ezilenlerin Sesi Olacak

Ezilenlerin sesi olacak bu ofis, toplumsal adaletin sağlanması için aktif rol oynayacaktır. Ayrıca, insan hakları ihlalleriyle mücadele ederek herkesin eşit haklara sahip olduğu bir dünya için çalışacaktır.

20 Eylül 2024 tarihinde Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’nun yanında açılışını yapacağımız Diplomasi Ofisi hepimize hayırlı olsun.

Aşk ile.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER