21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

İstanbul Kadın Meclisi, 6284 İçin Alanda

(KÖLN) – İstanbul Kadın Meclisi Üyeleri, Arnavutköy’de sokak ortasında öldürülen Serpil Kartal’ın duruşması için CHP İstanbul Kadın Kolları Yönetimi, CHP Kağıthane, Şişli ve Üsküdar İlçe Kadın Kolları Yönetimleri ile Çağlayan Adliyesi’nde 6284 sayılı yasa için çağrıda bulundular.

Boşanma aşamasında olduğu eşi Serpil Kartal’ı katleden Harun Gül için kasten öldürme ve silah bulundurma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

“6284 Sayılı Kanunu Uygulayacağız” Vurgusu

İstanbul Kadın Meclisi Üyesi Avukat Esin Uysal, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı konuşmada “Biz Kadın cinayetlerini durduracağız. Kadın cinayetlerini durdurmak için 6284 sayılı kanunu uygulayacağız. Buradan ilan ediyorum, kim, hangi polis memuru, hangi hakim, hangi savcı, hangi yetkili, hangi bakanlık görevlisi olursa olsun, nerede görevini yapmıyorsa, görevini ihmal ediyorsa, bu görevin ihmali sonucunda kadınlar hayatını kaybediyorsa, çocuklar bulunamıyorsa, Diyarbakır’da Narin hâlâ yok, onların karşısında biz olacağız” ifadelerinde bulundu.

Esin Uysal: Görevlerini hatırlatacağız

Uysal konuşmasının devamında, “Karşılarına dikileceğiz ve görevlerini hatırlatacağız. Çünkü kadınlar bu ülkenin yurttaşıysa, çocuklar bu ülkenin yurttaşıysa eşit ve özgür bir yaşam kadınlarında hakkıdır, ve devlet onlara bu hakkı sağlamak zorundadır. Birazdan duruşmaya gireceğiz ve bu davada failin hakkettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER