21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Davalarına CHP’li İsimlerden Tepki

(ANKARA) – CHP’de tüzük değişikliklerinin ele alınacağı 20’nci Olağanüstü Kurultayı başladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kurultayda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara tepki gösterdi.

Yavaş Açıklama Yaptı: Bir Değişim Görünüyor

ATO Congressium’da yapılan kurultaya delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar katıldı. 20’nci Olağanüstü Kurultayı’na ilişkin ABB Başkanı Mansur Yavaş, “İnşallah iktidar olunacak. Bir değişim görünüyor. Ben bu hafta Sivas’taydım, oraları gördüm. Gerçekten vatandaş zor durumda ve bir çare arıyoruz. Çare de bu Tüzük Kurultayı, arkasından da yapılacak Program Kurultayı sonunda herhalde iktidara yönelik güzel mesajlar çıkacak” dedi.

Sadece İmamoğlu Değil Kılıçdaroğlu’na Açılan Dava Var

Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davalarla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı:

“Sadece İmamoğlu değil, Kılıçdaroğlu’na açılan dava var. Ben bunların siyasi olduğunu düşünüyorum. Hatta daha önceki dönemde Sayın İmamoğlu hakkında böyle bir dava söz konusu olduğu zaman o zamanki genel başkanımıza şunu söylemiştim, ‘Gerekirse hepimiz birden bırakalım, bir tepki gösterelim.’ Çünkü artık siyasete yargının müdahale etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Son günlerde yapılan açıklamalara bakarsanız onandı/onanmadı gibi normalde hukuk sistemimize hiç yakışmayan konuşmalar yapılıyor. Ben aynı zamanda bir hukukçuyum, bugün Yargıtay’ın hangi kelimelerin hakaret, hangilerinin hakaret olmadığı konusunda kararları var. AİHM’nin kararları var. Bu davanın görülüyor olması bile hukuk sistemimiz açısından utanç verici. Kendisinin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanında olacağız.”

Karalar’dan İmamoğlu Açıklaması: Türkiye Açısından Zül

20’nci Olağanüstü Kurultayı’na katılan Zeydan Karalar da davalarla ilgili konuştu.

Karalar, “İktidara giderken umarım her şey iyi olur” dedi ve İmamoğlu davasına şöyle değindi:

”İktidar değişikliği olacak. Cumhur İttifakı gidecek, CHP’nin başını çektiği bir iktidar gelecek. Bizim arkadaşlarımızı susturmaya çalışıyorlar. Düşünün, söylemediği, ‘söylemedim’ dediği bir kelimeyle ilgili siyasi yasak getiriliyor. Herhalde bu Tanzanya’da bile olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bunun bir örneği yok. Bu da aslında hukukun geldiği noktayı gösteriyor. Ben öyle bir cezanın olma ihtimalini görmüyorum. Ama olursa, zaten tuz kokmuş olacak. Böyle bir şey olabilir mi? Ekrem Başkan’ımız, Cumhuriyetine, devletine, milletine bağlı, İstanbul’da çok büyük hizmetler veren başarılı bir başkanımız. Ne yapmış, devletin temeline dinamit mi koymuş? Bunların konuşulması, tartışılması bile hukuk açısından, Türkiye açısından zül. Ne demiş de ceza alacak?”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER