22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Paralimpik Oyunlarında Madalyalar Üst Üste Geldi

(ANKARA) – Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda 5 Ağutos 2024 tarihinde madalyalar üst üste geldi.

Para judocular Cahide Eke ve Ecem Taşın Çavdar bronz madalya, Milli para okçular Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu gümüş madalya, para halterci Besra Duman gümüş madalya, para tenisçi Kübra Korkut gümüş madalya kazandı.

Judo

Milli para judocu Cahide Eke, kadınlar judo J2 48 kilogram bronz madalya karşılaşmasında Almanya’dan Isabell Thal’ı ippon ile yenerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya kazandı. Cahide Eke ilk kez katıldığı Paralimpik Oyunları’ndan madalya ile ayrıldı.

Milli para judocu Ecem Taşın Çavdar para judo kadınlar 48 kilogram J1 disiplininde bronz madalya maçında Yunan rakibi Emmanouela Masourou’yu ippon ile mağlup ederek bronz madalyayı kazandı. Çavdar, bu sonuçla Rio 2016’dan sonra bir Paralimpik bronzu daha elde etti.

Okçuluk

Milli para okçular Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu’ndan oluşan klasik yay karışık takımı, finalde İtalya’ya mağlup olarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nı gümüş madalya ile tamamladı. Sadık Savaş ve Merve Nur Eroğlu klasik yay takımda Türkiye’ye ilk paralimpik madalyasını kazandıran sporcular oldu.

Halter

Milli para halterci Besra Duman, kadınlar 55kg mücadelesinde 113kg’luk kaldırışıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunlar ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Para halterci Besra Duman, Tokyo 2020’de elde ettiği bronzu gümüş madalyaya çevirdi ve 23 yaşında ikinci paralimpik madalyasını kazandı.

Tenis

Milli para tenisçi Kübra Korkut tek kadınlar WS7 finalinde Hollanda’dan son 3 oyunların şampiyonu Kelly van Zon’a 3-2 mağlup olarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nı gümüş madalya ile tamamladı. Daha önce 2 gümüş ve 1 bronz madalyası bulunan para tenisçi Kübra Korkut, 4. paralimpik madalyasına ulaşarak bunu başaran ilk kadın sporcu ünvanını elde etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER