21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

İmamoğlu Kurultayda Konuştu: Müzmin Muhalefet Dönemi Bitmiştir

(ANKARA) –  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Artık müzmin muhalefet dönemi bitmiştir, tarihe gömülmüştür. CHP değişmektedir. CHP artık iktidar olamayacağına inanan, partiyi yönetmeyi ülkeyi yönetmenin önüne koyanların partisi değildir olamaz. Çünkü CHP artık Türkiye’nin birinci partisidir. CHP, artık iktidar partisi olmalıdır, birinci partisi olması yetmez” ifadesini kullandı.

CHP’de tüzük değişikliklerinin ardından, 20’nci Olağanüstü Kurultayı partinin program çalışmalarıyla devam ediyor. Programın ikinci gününde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu.

İmamoğlu: Dünden daha demokratik bir partiye uyandık

İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bugün dünden daha demokratik, daha katılımcı ve daha özgürlükçü bir partiye uyandık. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız. Türkiye’yi daha demokratik, daha özgür ve daha eşit kılacak parti biziz.

Bizler hep birlikte güçlüyüz. Ülkemizi ve insanımızı tanıyoruz, samimiyiz, sorunlarını biliyoruz çünkü doğudan batıya memleketimizin her köşesinde vatandaşlarımızın arasındayız, onlarla nefes alıyoruz. İyi günlere doğru hep birlikte koşuyoruz” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

Kafanızdan silin geçmişte olanları. Sadece geleceğe bakın, Sadece gelecek için ne yapacağınızı düşünün ve o adımları atın. Çünkü ülkemiz Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına büyük sorunlarla karşı karşıya giriyor. Köklü kurumları zayıflamış bir devletle, işlevsizleşmiş bir meclisle, çökmüş bir adalet ve eğitim sistemiyle, demokratik bir dünyadan uzaklaşmış bir ülkeyle, yarısı yoksullaşmış bir nüfusla girdik.

“İktidar hepimizi bir konuda eşitledi; yoksullukta ve yoklukta eşitledi”

İktidar iş başına geldiğinden bu yana ülkenin ana motor gücü orta sınıfı yok etti. Milletin evlatlarını perişan etti, ulusal varlıklarımızı yok etti. Üretici borcun altında eziliyor iflas ediyor. Bu iktidar neyi başardı biliyor musunuz? Daima bereket bölgesi olmuş bu memleketi gıda enflasyonunda birinci olmayı başardı. Hepimizi bir konuda eşitledi; yoksullukta ve yoklukta eşitledi. Evde çorba kaynamıyor. Ömrünü çalışarak geçirmiş emekli ailesi perişan. Gençler üzgün ve umutsuz. Mülakatlarda dışlamayı ve kayırmacılığı görüyor.

“Bu kahredici tabloyu değiştirecek güç sizlersiniz, bizleriz”

Dünyada örneği olmayacak şekilde bu cennet vatanın vatandaşlığı para ile satılıyor. Milletin iktidardan ümidinin kalmadığını görüyoruz. Bunun için sorumluluğumuz çok büyük. Çünkü demokrasimiz, ekonomimiz, geleceğimiz tehdit altında. Bunu kabul edemeyiz. Bu kahredici tabloyu değiştirecek güç sizlersiniz, bizleriz; kurulduğu günden bu yana Türkiye’de medeniyetin, kalkınmanın, bereketin timsali olmuş CHP’lilerdir.

Türkiye uzunca zamandır krizle sarsılıyor, dünyanın ilerleyişi sırasında geri kalıyor. İlk yapmamız gereken her yaştan, her kesimden vatandaşlarımızı dikkat ve empati ile dinlemektir. Millete kulak verdiğimizde duyduğumuz ‘biz 86 milyon yurttaş olarak zengin ve güçlü bir ülkede özgür ve refah içinde yaşamak istiyoruz’ diyorlar.”

“Artık müzmin muhalefet dönemi bitmiştir, tarihe gömülmüştür”

“Artık müzmin muhalefet dönemi bitmiştir, tarihe gömülmüştür” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“CHP değişmektedir. CHP artık iktidar olamayacağına inanan, partiyi yönetmeyi ülkeyi yönetmenin önüne koyanların partisi değildir olamaz. Çünkü CHP artık Türkiye’nini birinci partisidir. CHP artık iktidar partisi olmalıdır, birinci partisi olması yetmez. ‘Cumhuriyet Halk Partisi iktidar partisi’ yazacağız inşallah bundan sonraki toplantılarda.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER