20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Narin Güran’ın Cansız Bedenine Ulaşıldı

(ANKARA) – Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp Narin ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun” ifadelerini kullandı.

Narin Güran Nerede Bulundu?

Olayla ilgili detaylı açıklama yapılmazken, bazı basın kuruluşlarında Narin’in bedeninin güvenlik güçleri tarafından Güran ailesinin yaşadığı eve bir kilometre uzaklıkta, derenin içinde bir çuvalda bulunduğu kayda geçti.

Soruşturma kapsamında amca S.G. tutuklu bulunuyor.

Özgür Özel’in Konuya İlişkin Açıklaması

“Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum.”

Tuncer Bakırhan’ın Açıklaması

“19 gün boyunca hepimizin yüreği seninleydi Narin. Kahrolduk, o narin yüzünü unutmayacağız. Sorumluların ve arkasındaki karanlık ilişkilerin açığa çıkması için mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Valilik Basında Yer Alan Çuval İddialarını Doğruladı

”8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde; bir jandarma arama kurtarma timi, iki sualtı kurtarma timi, iki jandarma özel harekat timi, iki komando timi, bir iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, bir arama kurtarma köpeği, bir drone ve iki yeraltı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada; kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleriyle birlikte, dere kenarında, çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette, sabah 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre, kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla, şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cesedine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun.”

Soruşturmada Başsavcılığın Gizlilik Kararı Devam Ediyor

Gazetecilerin “Gözaltı var mı” sorusuna Vali Zorluoğlu, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın gizlilik kararı var. Soru almayacağım. Yaptığımız açıklamalarla istifade edeceğiz. Gelişmelerden basın ve kamuoyu bilgilendirilecektir” yanıtını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER