20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Erbaş’tan Dünyaya Kurtuluş Reçetesi: Kur’an ve Sünnet

(ANKARA) – Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dünyadaki tüm sorunların çözümünün dinde olduğunu iddia etti. Erbaş, “En sağlam dayanağımız Kur’an ve sünneti referans almamızdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde Diyanet Akademisi 2024-2025 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı’na katıldı. Erbaş, dünyanın tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığına işaret ederek, bu sorunların İslam dini ile çözüleceğini savundu.

Erbaş: Üstün Ahlakı Dünyaya Taşıyacak Olan Bizleriz

Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlığın savaşlar, yoksulluk, tabiatın dengesinin bozulması gibi devasa sorunlarının yanı sıra ümmet olarak Müslümanların da ayrıca ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. Dünya insanının büyük bir kısmı kendini huzur ve güven içinde görmemekte ve maalesef geleceğe umutla bakamamaktadır. İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun, yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz. Bunu topluma ve dünyaya taşıyacak olan ise bizleriz” dedi.

En Sağlam Dayanak Kur’an ve Sünnet

Konuşmasının sonunda kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Erbaş, dünya kurtuluşunun Kur’an ve sünnete uymak olduğunu iddia etti. Erbaş’ın ifadeleri şöyle:

“En sağlam dayanağımız Kur’an ve sünneti referans almamızdır. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. En büyük imkanımız, imanımız, samimiyetimiz ve gayretimizdir, bu çizgiden hiçbir zaman sapmayalım. En çok ihtiyaç duyacağımız şey; yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır, bunlardan hiçbir zaman taviz vermeyelim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER