19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

IŞİD Tarafından Kaçırılan Ezidi Kız Çocuk Davası Ertelendi

(ANKARA) – IŞİD örgütü tarafından kaçırılarak derin internette satışa çıkarılan Ezidi kız çocuk ile ilgili davanın duruşması 4 Aralık’a ertelendi.

Kaçırılan Ezidi Çocuk Davası Basına Kapalı Görüldü

IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra kaçak yollarla başka bir IŞİD’li tarafından Türkiye’ye getirilen ve derin internette satışa çıkarılmasının ardından operasyonla kurtarılan Ezidi kız çocuk ile ilgili davanın 7’nci duruşması bugün saat 12.15’te Ankara Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava hakkında gizlilik kararı ve yayın yasağı nedeniyle basına kapalı görülen duruşma 4 Aralık’a ertelendi.

Ezidi Çocuk Haberlerine Erişim Engeli Getirilmişti

Ezidi bir kız çocuğu kaçırarak kaçak yolla Türkiye’ye getiren IŞİD’li hakkında, “uluslararası insan ticareti” suçlamasıyla dava açılmıştı. Buna dair haberde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, çocuğa ilişkin verdiği bir karar da belgeleriyle ortaya konulmuştu.

Bakanlık onayı ile devlet gözetimindeki yurtta kalan Ezidi kız çocuğun, kendisini kaçırıp Türkiye’ye getiren ve sonra da karanlık internette satışa çıkaran IŞİD’li ailenin Ankara’daki evine hafta sonları “yatılı olarak” gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Ekim günü görülen duruşmada IŞİD’li, “insan ticareti” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlamıştı. Haberin ardından Ankara Valiliği, sanığın tutuklandığını açıklamıştı. Bakanlık da çocuğun yeniden korumaya alındığını duyurmuştu. Ancak daha sonra IŞİD’linin gözaltına dahi alınmadığı da ortaya çıkmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gazeteci Hale Gönültaş’ın ‘Türkiye’de bir ilk: Ezidi çocuğu kaçıran IŞİD’li insan ticaretinden yargılanacak’ başlıklı haberine erişim engeli getirilmesi talebinde bulunmuş, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği de içerik engeli kararı vermişti.

Gönültaş’ın ilgili 2 haberine daha erişim yasağı gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER