20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Kadınlar, Narin için Ayakta: Failleri Korumayın

(İSTANBUL) – Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için Ankara Madenci Anıtı’ndan Kuğulu Park’a yürüyüş düzenledi. İstanbul’da da eylem düzenleyen TİP’in yanısıra İzmir, Ordu, Hopa, Samsun, Malatya ve Eskişehir’de de kadınlar Narin için sokaktaydı.

İzmir’de Kadınlar Narin için Yürüdü

21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran için tüm Türkiye ayakta. İzmir’de kadınlar, Konak ilçesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden ÖSYM binası önüne yürüdü, “Failleri korumayın, aklamayın” yazılı pankart açtı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tarikat yurtlarına mahkum ettiğiniz çocuklar için kutsal aile zırvasıyla ölüme ve şiddete mahkum ettiğiniz kadınlar ve LGBT artılar için de çocukları araçsallaştırarak kendi rant kapınız için hedef gösterdiğiniz hayvanlar için de bizler adaleti sağlayacağız.”

Malatya’da Açıklama

Malatya Demokratik Kadın Platformu, Emeksiz Üst Kavşağı’nda açıklama yaptı. Platform adına konuşan Seda Uçar, Narin Güran’ın ölümüyle birlikte çocuk koruma sistemindeki eksikliklerin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti. 

Ordu’da Narin Yürüyüşü: Susmayacağız

Ordu Kadın Platformu,19 Eylül Ortaokulu’ndan buluşarak Sırrıpaşa Caddesi’nden Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’na “karanlığa teslim olmayacağız” sloganları eşliğinde yürüdü. Basın açıklamasını Ordu Kadın Platformu Donem Sözcüsü Nilgün Yılmaz, okudu. “Bu insanlık dışı cinayet, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı” diyen Nilgün Yılmaz, son yıllarda artan cinayetlere karşı susamayacaklarını belirtti.

Samsun: Narin Dosyasının Kapatılmasına İzin Vermeyeceğiz

Samsun Kadın Dayanışması, Süleymaniye Geçidi’nde Açıklama Yaptı. Grup adına konuşan Eda Efil, şunları söyledi:

“Çok Üzgünüz! Çok Öfkeliyiz! Asla Susmayacağız! Asla bu dosyanın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz! Tam 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın 8 Eylül Çarşamba sabahı cansız bedenine ulaşıldı. Tam 19 gün boyunca her gün Narin nerede diye sorduk. En az üç kere arandığı söylenen derede Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Bu ülkede 8 yaşında bir çocuk kayboldu ve günlerce bulunamadı. Bu ülkede bir çocuk kayboldu 19 gün sonra cesedi bir çuvalın içerisinde dereye atılı halde bulundu.

İktidar aileyi güçlendirme politikaları izlerken, çocuğun üstün yararını gözetmiyor.”

Eskişehir’de Narin için Yüründü

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Köprübaşı’ndan Ulus Anıtı’na kadar yürüyüş yaptı. ‘Narin için adalet’, ‘Çocuk cinayetleri politiktir’ sloganlarını atan Platform üyeleri, adalet çağrısında bulundu.

İzmir: Daha Çok Alanlarda Olacağız

İzmir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İzmir Kadın Meclisi öncülüğünde toplanan kadınlar, “Hesap verilene kadar alandayız” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Biz kız çocuklarını büyüyünce gelin olsun diye değil, büyüyünce meslek sahibi olsun, bağımsız birey olsun, ayaklarının üzerinde dursun diye eğitmek istiyoruz. Yetiştirmek istiyoruz. Bu Anadolu coğrafyasının her köşesinde, her köyünde, her bucağındaki kız çocuğunun canı bize emanet, hepimize emanet. Bundan sonra bu emanetlere daha sıkı sahip çıkmak için, daha çok alanlarda, daha çok meydanlardayız. Birleşeceğiz, ayrılmayacağız ve çocuklarımıza sahip çıkacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER