19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Yolun Gündemi’nde Bu Akşam Önemli Konu ve Konuklar Var

(İSTANBUL) – Bu akşam (11 Eylül 2024) Türkiye saatiyle 21:00’da Yol TV ekranlarında canlı yayınlanacak olan Yolun Gündemi’nde önemli konu ve konuklar var.

Özkan Lafatan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan programın konukları Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan ve Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Haydar Baki Doğan.

Yolun Gündemi’nde Neler Konuşulacak?

Programda öncelikli olarak Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kuruluş amacı tartışılıyor olacak. Bu kurumun bütçesinin Alevi toplumunun genel bütçeden üzerine düşen payı alması bağlamında mı değerlendirilmesi gerektiği, yoksa bu payın asimilasyon çalışmaları için mi kullandığı üzerine fikir alışverişinde bulunulacak.

Hacıbektaş’taki etkinliklerde kültür merkezlerinin Alevilere kapatılması, düzenlenen alternatif etkinliklerin toplumun tepkisini çekmesi neye işaret ediyor? Bu bağlamda ilgili başkanlığın, AKP’nin ajandasından bağımsız bir yapı olduğu düşünülebilir mi, görüşülecek.

Ayrıca, ilgili başkanlığın teolojik çalışmalar yürütmeyeceği beyanına rağmen, hayata geçirilen projelerin beyana zıtlık teşkil etmesi nasıl değerlendirilmeli sorusu üzerine durulacak.

Son olarak, Alevi vakıf ve derneklerinin finansmanıyla ilgili dile getirilen eleştirilerin delil ve dayanakları var mı, varsa bunlar ne şekilde elde edilmiştir, taraflara sorulacak. Öte yandan, dedelerin maaşa bağlanmasının, bağımsız ve özgür şekilde hizmet etmelerinin önünde bir engel teşkil edip etmediği sorgulanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER