19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Adana’da Narin İçin Hatıra Korusu Oluşturuldu

(ADANA) – Adana’da Yüreğir Belediyesi, Narin Güran için 300 fidanlık hatıra korusu oluşturdu.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ‘Narin Koruluğu’ için düzenlenen fidan dikme töreninde konuştu. Demirçalı, Narin’in adının sonsuza dek yaşatılması amacıyla ‘Narin Koruluğu’nun oluşturulduğunu dile getirdi.

“Çocuklar ölmesin, Narinler yaşasın”

Başkan Demirçalı konuya ilişkin şunları söyledi:

“Narin kızımızın adının yaşatılması için her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen, sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı, ağacı seçtik. Narin’imiz her nefeste yaşasın istedik. Hatıra fidanlığımızın Narin’in kalbindeki sonsuz sevgi ile büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfuz etmesini, bu sayede sevgiden yoksun olan yüreklere bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni ediyoruz. Narin’e kim ya da kimler kıydıysa, kıyana kim yardım edip sessiz kaldıysa adalet önünde hesabı sorulsun. Çocuklar ölmesin, Narinler yaşasın” diye konuştu. 

CHP Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı ise yaşanan olayın kabul edilebilir olmadığını vurguladı. Yardımcı, “Narin kızımızın yaşadıklarının kabul edilebilir hiçbir yanı, hiçbir mazereti yok. Bizlerin en asli görevi çocuklarımızı korumaktır. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza elbirliği ile sahip çıkmalıyız. Bu ülke bir daha böyle bir acı yaşamasın” dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ve katılımcılar ile birlikte hazırlanan fidanları dikti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER