22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Cumartesi Anneleri Davası 2025’e Ertelendi

(İSTANBUL) – Cumartesi Anneleri 700. Hafta Davası 10 Ocak 2025’e ertelendi.

Cumartesi Anneleri tarafından kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve adalet talebiyle Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen 700. hafta buluşmasına polis müdahalesinde gözaltına alınan 46 kişinin, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet’ iddiasıyla yargılandığı davanın 13. duruşması, İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haklarında Dava Açılan Bazı İsimler ve Avukatları Hazır Bulundu

Haklarında dava açılan bazı isimler ile avukatlar duruşmada hazır bulundu. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası Af Örgütü, PEN Norveç Türkiye Danışmanı Caroline Stockford ve PEN Norveç Direktör Yardımcısı’nın da aralarında olduğu bir heyet de duruşmayı izledi.

İddia makamı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın tarafına gönderilmesi talebinde bulundu.

Cumartesi Anneleri 700. Hafta Davası Ertelendi

Mahkeme, savunması alınmayan iki isim yönünden dosyanın ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaa hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar verdi. Duruşma, 10 Ocak 2025’e tarihine ertelendi.

“Bu Dava Bir Yargı Tacizine Dönüştü”

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, insan hakları savunucusu sanık Sebla Arcan, duruşmanın ardından açıklama yaptı. Arcan, “Bu duruşma 13 kez devam etti. Arkadaşlarımız işlerinden izin almak zorunda kalıyor. Bu dava bir yargı tacizine dönüştü” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER