20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

MEB Açıkladı: LGS’de Puanlar Yeniden Hesaplanacak

(ANKARA) – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 LGS’de bir sorunun iptal edilmesinin ardından, puanların yeniden hesaplanacağını açıkladı. Yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin başvuruları, 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak. Kayıtlar ise 21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla otomatik olarak yapılacak.

Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavdaki bir soruyu, “okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, LGS puanlarının yeniden hesaplanacağını duyurdu.

Puanları Yeniden hesaplanan öğrencilere kayıt hakkı


“Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik hakları korundu. Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler.

İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecek. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak. 21 Eylül tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER