20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Tunç’tan Narin ile İlgili Adli Tıp Açıklaması: Zaman Alacak

(ANKARA) – Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, Adalet Bakanlığı’ndan konuya dair açıklama yapıldı. Bakan Tunç, katıldığı etkinlikte bedeninden alınan doku örneklerinin Diyarbakır ve İstanbul’da adli tıp kurumlarında yapılan tetkiklerin “biraz zaman alacağını” söyledi.

Narin Güran’ın Diyarbakır’da katledilmesiyle ilgili adli sürece ilişkin bilgi veren Tunç, incelemelerin devam ettiğini söyledi. Narin Güran’ın naaşından elde edilen 91 doku örneğinin Diyarbakır ve İstanbul’da adli tıp kurumlarında incelendiğini söyleyen Tunç, “Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu an yapılıyor, tabi biraz zaman alacak bu incelemeler” dedi.

“Soruşturmada Tutuklu sayısı 10”

Soruşturma kapsamında 10 kişinin tutuklandığını hatırlatan Tunç, ”Narin’e kıyanlar yargı önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır” dedi. Tunç, şöyle devam etti:

“Adli soruşturma kaybolduğu dakikalardan itibaren başlatılmıştı. Çok sayıda kişinin ifadesi alındıdeliller toplanmaya çalışıldı. Şüpheli şahıslar gözaltına alındı ve tutuklamalar gerçekleşti. Şu an tutuklu olarak 10 kişi. 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Tunçi devamında şöyle konuştu:

“Elden edilen bulgular, Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku örneği Diyarbakır ve İstanbul’da adli tıp kurumlarımızda incelemeye tabi tutuldu. Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu an yapılıyor, tabi biraz zaman alacak bu incelemeler. Bu incelemeler neticesinde bir takım veriler ortaya çıkacak. İfadeler alındı, tabi bu ifadeleri savcılarımız değerlendirecek. Delillerin tek tek titizlikli değerlendirilmesi ve incelenmesi gerekecek.”

“Soruşturma Gizli, Basındaki Bazı Değerlendirmeler Sakıncalı”

”Soruşturmanın gizli yürütüldüğünü, basındaki bazı değerlendirmelerin sakıncalı olduğunu” ifada eden Tunç, şunları kaydetti:

Burada soruşturmanın gizliliğini halel getirmeden, etkin bir soruşturma yapılabilmesi, gerçekliğin ortaya çıkarılması ve Narin kızımızı katledenlerin yargı önüne çıkarılıp kanunumuzdaki en ağır cezayla çarptırılması bizim hepimizin temennisi. Delilleri, tanıkları etkileyecek beyanlardan kaçınmak lazım özellikle basın kuruluşlarımıza bunu ifade etmek istiyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER