19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

“12. Kavacık Üzüm Festivali” Renkli Görüntülerle Başladı

(İZMİR) – “12. Kavacık Üzüm Festivali” başladı. Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği festival ile coğrafi işaretli üzümü Türkiye’ye tanıtmayı ve kırsal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyor. 

Etkinlik ilk gününde yoğun ilgi gördü. Festivalin resmi açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Özer, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ve eşi Melih Kınay, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler, sivil toplum kuruşlarının ve meslek örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Kavacık’ı Tanıtan Bir Fırsat

Tören, Badem Spor Kulübü’nün Zeybek gösteriyle başladı. Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuşma yaptı. Tugay konuşmasında festivali Kavacık’ı tanıtan bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca Kavacık üzümünü marka haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Kaymakam Mehmet Özer de etkinlikte konuşanlar arasındaydı. Özer, konuşmasına Nazım Hikmet’in “Güz” şiirinden alıntıyla başladı. “Şimdi biz Kavacık’ta sepetlerimizi dosta samimiyet ve sevgi götürmek için dolduracağız” diyen Özer, herkesi kutladı.

Bir diğer konuşmacıysa Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay oldu. Kınay, festivalin bölgede tarımsal üretimin değerini artırmak, doğayı tekrar hatırlamak, dostluğu paylaşmak için yapıldığını vurguladı. Bununla birlikte şunları söyledi:

“Karabağlar’da üç köyümüz var. Kavacık, Tırazlı ve Uzundere. Aslında köy olarak kalması gereken, köylüyle beraber kalkınması gereken yerler. Coğrafi İşaret Belgesi almış Kavacık Üzümü, sadece bu bölgede yetişen çok özel bir ürün. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bize gönderdiği mesajında belirttiği gibi, geç olgunlaşıyor ama bozulmuyor. Özünü kaybetmiyor. Biz büyük bir aile olarak Türkiye’nin her yayına yayılacağız ve bu bereketi herkesle paylaşacağız. Burada bugün bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Daha nice festivalleri daha mutlu, umutlu yapmak dileğiyle, hoş geldiniz, şeref verdiniz.”

En İyi Üzümler Belirlendi

Açılış konuşmalarının ardından Kavacık Üzüm Yarışması’nda dereceye girenler belirlendi. Birinci Serap Dağgülü, ikinci Sibel Çoban, üçüncü de Adnan Yeşilbayır oldu. Dereceye girenlere ve yarışmaya katılanlara ödüllerini Başkan Tugay ve Başkan Kınay’la Kaymakam Özer verdi. Başkanlar, Seçici Kurul üyelerine de teşekkür belgelerini sundu.

Festival, yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER