20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Bir Kez Daha Gezi’yi Hedef Aldı: Asıl Özür Dilemesi Gereken Onlar

(İSTANBUL) – Gezi Direnişi’ne katılanları ‘sürtük’, ‘çürük’ gibi ifadelerle hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in özür dileme çağrısını reddetti. Erdoğan, “11 sene sonra da olsa bu hadiseyle ile ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardı” diyerek o günden bu yana yaşanan bunca hukuksuzluğa rağmen asıl özür dilemesi gerekenin Gezi’ye katılanlar olduğunu savundu.

Marmara Üniversitesi’nde isminin verildiği külliye açılışında Özel’in, kendisine ‘Dilruba’ yanıtı ve özür çağrısıyla ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye’ye milyarlarca dolar faturası olan bu kalkışma üzerinden kendilerince bize özür bahsi açıyorlar. Evet, 11 sene sonra da olsa bu hadiseyle ile ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardı. Özür dilemesi gereken birileri varsa demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları ateşe boğanlardır. Milletin otobüslerini yıkan yakanlardır.”

Dilruba Kayserilioğlu Olayı

İzmir’de bir sokak röportajındaki sert eleştirileri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, 30 Ağustos törenlerinde CHP’nin protokolünde ağırlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Özel’i hedef alarak Dilruba’nın sözlerine sahip çıkmakla suçlamıştı.

Özel ise Dilruba’nın sözlerine değil ifade özgürlüğüne sahip çıktığını belirtmişti. Özel, yine de bir özür dilenecekse Dilruba adına, kırdığı insanlardan özür dilemişti. Özel ardından da Gezi’ye katılanlara Erdoğan’ın ‘sürtük’ dediğini hatırlatıp özür çağrısında bulunmuştu.

Özel, “Özür dileme sırası onda” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şimdi sıra Erdoğan’da başta kendisinin özellikle CHP’li seçmeni hedef alarak terörist dediği ifadeler çürük dedikleri ya da ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi’ye katılanlara sürtük dediği ifadeleri çok sayıda CHP’liyi üzdü.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER