20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Özgür Özel ile Kurtulmuş Arasında Gerginlik: “İkilik Yaratıyorsunuz”

(AYDIN) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Aydın Didim’deki cenaze törenine katıldı. Törende sadece TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasına tepki gösteren Özel, bu durumun siyasi bir ayrışma yarattığını belirtti.

Özel, “Her iki çift laf kıymetli ama dinlemeyi bilene. Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz ya. Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem ‘tarafsızım’ deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur. Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı” ifadelerini kullandı.

Özel’den Kurtulmuş’a: Onu Ben Takdir Ederim

Özel, Kurtulmuş’un, “Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söylerdiniz?” şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Kararın kendisine ait olduğunu vurgulayan Özel, “Onu ben takdir ederim” diye konuştu.

Cenaze töreni sırasında, Özgür Özel’in ve diğer siyasi parti liderlerinin konuşma yapmalarına izin verilmedi. Özel, durumu şöyle açıkladı: “Kurtulmuş’a, tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşmasının uygun olacağını söyledim. Ancak bu önerim dikkate alınmadı ve din görevlisine mikrofon verilerek, konuşma yapmamız engellendi.”

Özgür Özel, cenaze töreni sona erdikten sonra Numan Kurtulmuş’a konuyla ilgili tepkisini ilettiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER