19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Haluk Ağabeyoğlu Yaşamını Yitirdi

(İSTANBUL) – Türkiye sosyalist hareketinin tanınmış simalarından biri olan Haluk Ağabeyoğlu, geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi. Ağabeyoğlu’nun vefat haberini dostları sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

DEM Parti’den Taziye: Haluk’u Unutmayacağız!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da baş sağlığı mesajı paylaştı. Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

“Ezilen halkların, işçi ve emekçilerin yoldaşı Haluk Ağabeyoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ömrünü demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesine adayan, coşkusu ve inancıyla mücadeleye ışık saçan sevgili Haluk’u unutmayacağız, anısına bağlı kalacağız.”

Erkan Baş: Örnek Bir Devrimci, İyi Bir İnsandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da sosyal medya hesabı üzerinden vefat haberi üzerine duyduğu üzüntüyü şöyle dile getirdi:

“Sosyalist hareketin önemli isimlerinden Haluk Ağabeyoğlu’nu kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisi yaşamı boyunca sürdürdüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle örnek bir devrimci, iyi bir insandı.

Sevenlerine ve tüm Türkiye işçi sınıfına baş sağlığı diliyorum.”

Bianet’in haberine göre, Hrant Dink davasının takibi sürecinde ve Gezi Parkı eylemlerinde aktif rol üstlenen Ağabeyoğlu, 2015’te HDP’ye yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER