19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Makarna Fabrikasında Patlama: 6’sı Ağır 25 İşçi Yaralandı

(İSTANBUL) – Sakarya’nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikada meydana gelen patlamada 25 kişi yaralandı. Sakarya Valiliği’nin açıklamasına göre, altı ağır yaralının ikisi entübe olmak üzere 25 kişi yaralandı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyette olan bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama yaşandı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İtfaiye Ekiplerinin Makarna Fabrikasına Müdahalesi Sürüyor

İtfaiye ekiplerinin farklı ilçelerden de görünen fabrika yangına müdahalesi sürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Açıklama Yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, makarna fabrikasında patla ve sonrasında çıkan yangına dair açıklama yaptı. Alemdar, şunları söyledi:

“İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam ettiği için tespitleri yapamıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam ettiği için tespitleri yapamıyoruz” dedi.

Oba Makarna Fabrikasında Meydana Geldi

Alemdar, sosyal medya hesabından son olarak şu açıklamayı yaptı:

“Hendek ilçemizde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamayı itfaiye ekiplerimizle birlikte yakından takip ediyorum. En büyük dileğimiz bir can kaybının yaşanmaması. Geçmiş olsun Sakaryam.”

Sağlık Bakanlığı’ndan İşçilerin Durumuna Dair Açıklama

Fabrika’da yaşanan patlamaya dair Sağlık Bakanlığından açıklama geldi. İki işçinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

“Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 2’si ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir.”

Vali Yaşar Karadeniz: 59 İşçi Olduğu Bilgisi Var

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de Hendek ilçesindeki OBA makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“12’si hastanelere sevk edildi, 9 yaralı kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda. 57 işçi, 2 mutfak görevlisi; 59 vardiya görevlisi var. Bunların yalnızca bir kısmı patlama bölgesinde olduğu söylendi. Patlama ilk tespitlere göre değirmen bölümünde yaşandı. Ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiye ve emniyetin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni belirlenecek” dedi.

2020’de de Fabrika Patlaması Yaşanmış, Yedi İşçi Ölmüştü

Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçtiğimiz yıllarda da fabrika patlaması yaşanmıştı.3 Temmuz 2020’de havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yedi işçi ölmüş, 127 işçi ise yaralanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER