19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Gözde Apartmanı Davasında Müteahhit “Depremi” Suçladı

(ANTEP) – Antep’te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin öldüğü Gözde Apartmanı davasının duruşması devam etti. Duruşmaya sanıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Gözde Apartmanı Sanıkları ‘Suçsuzuz’ Dedi

Hakim, duruşmada sanıklara söz hakkı verdi. Seyfettin Kılıç, önceki duruşmadaki sözlerini yineleyerek “Deprem ivmesinin ve büyüklüğünün dosyaya dahil edilmesini istiyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi. Ardından Ali Şahin, İbrahim Çöçelli ve Devrim Yıldırım da suçsuz olduklarını belirttiler. Bunun üzerine müştekiler sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

Savcı, eksikliklerin giderilmesini talep etti. Sanık Kamil Çöçeli hakkında çıkarılan yakalama emrinin durumunun sorulmasını istedi.

Avukat Yeni Bilirkişi Raporu Talep Etti

Müşteki avukatı Naim Feyzullah Eminoğlu, sanıkların yeniden tutuklanmasını talep etti. Eminoğlu, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu vurgulayarak yeniden rapor alınmasını istedi. KTÜ raporundaki eksik sayfalara dikkat çeken Eminoğlu, malzeme kalitesine dair herhangi bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. Eminoğlu, yeni bilirkişi raporunda zeminden sondaj yapılması gerektiğini söyledi.

‘Dava Raporları Yetersiz’

Müşteki avukatı Bermal Kutlu Şahin de bilirkişi raporunun eksik olduğunu belirtti ve sanıkların olası kastla yargılanmasını talep etti. Sanık müteahhit Kılıç, “Deprem ivmesi ve büyüklüğünün öngörülebilir olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Kamil Çöçeli hakkında çıkarılan yakalama emrinin durumunu sormaya ve sanıklar Ali Şahin, Seyfettin Kılıç, İbrahim Çöçelli ve Devrim Yıldırım hakkındaki adli kontrol hükümlerini devam ettirmeye karar verdi. Müşteki avukatlarının yeniden bilirkişi raporu talebini reddeden heyet, duruşmayı 11 Aralık 2024 tarihine erteledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER