22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İsrail’den Lübnan’a Saldırı: Çağrı Cihazlarını Patlattı

(ANKARA) – İsrail, Lübnan’a saldırı düzenledi. Lübnan’da Lübnanlı sivillerin bulunduğu bir alanda Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarını patlattı. Patlamanın etkisiyle yüzlerce kişi yaralandı. Hizbullah yetkilisi, çağrı cihazlarının patlatılmasının İsrail ile savaşın başladığından bu yana örgüt için en büyük güvenlik ihlali olduğunu söyledi.

Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail’in saldırı sonrası çok sayıda örgüt üyesinin yaralandığını açıkladı. Lübnan medyası da yüzlerce Lübnanlı yaralandığını duyurdu. Anka Ajansı, bir Hizbullah yetkilisinin konuyla ilgili yorumuna yer verdi. Habere göre yetkili yaşanan durumu yorumladı: “Yaklaşık bir yıldır süren savaşta grubun maruz kaldığı “en büyük güvenlik ihlali”.

Saldırı Yaklaşık 30 Dakika Sürdü

Lübnan’ın başkent Beyrut’un güney banliyölerinde, pek çok ambulans bölgeye intikal etti. Bununla beraber Hizbullah üyeleri ile sivil Lübnanlılar, patlamaların yaklaşık 30 dakika devam ettiğini aktardı.

Yaşanan patlama İsrail basınında da geniş yer buldu. İsrail basınına göre olay Başbakan Binyamin Netanyahu’nun güvenlik görüşmeleri sırasındayken gerçekleşti. Netanyahu, Lübnan’da Hizbullah ile gerilim artarken güvenlik güçleri yöneticileriyle üst düzey toplantılar yaptı. Bu görüşmeler, İsrail’in güvenlik kabinesinin savaş hedeflerini genişletme kararını onaylamasından kısa süre sonra gerçekleşti. Sonrasında yapılan kabine toplantısında, Hizbullah’ın roketleriyle ağır hasar gören kasabalardan tahliye edilen on binlerce İsraillinin geri dönüşü ele alındı.

Hizbullah’tan Lübnan’a Saldırı ile İlgili Açıklama

Öte yandan Hizbullah yetkilileri, Gazze’de ateşkes sağlanması durumunda geri çekileceklerini belirtti. İsrail ise Hizbullah üyelerinin Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde kalmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER