19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Polonez İşçileri, Ters Kelepçeye Karşı Kaymakamlık Önünde

(İSTANBUL) – Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen Polonez işçileri eylemlerini sürdürüyor. Grevin 59. gününde ters kelepçe ile gözaltına alınan işçiler bugün eylemlerine Çatalca Kaymakamlığı önünde devam etti. İşçiler bu kez, ters kelepçe ve işkenceyle gözaltı muamelesine tepki göstermek amacıyla Çatalca Kaymakamlığı önünde bir araya geldi.

“Polonez İşçilerinin Direnci Hepimize Örnek”

UMUT SEN, sosyal medyadan işçilerin direnişini duyurdu ve şu sözlerle destek verdi:

“Dün ters kelepçe ve işkenceyle gözaltına alınan Polonez işçileri bu tavrı protesto etmek için Çatalca Kaymakamlığı önünde toplandı. Polonez işçilerinin direnci, hepimize örnek ve ışık oluyor. Yanlarındayız!”

Tek Gıda İş Açıklama Yaptı

İşçilerin örgütlü olduğu sendika TekGıda İş ise, sosyal medya hesabından serbest bırakılan işçilerin dün (16 Eylül) yaşadığı süreci şöyle aktardı:

“Polonez işyerinde sendikamıza üye oldukları için işten atılan 85 işçi ile sendikamız örgütlenme uzmanları Yunus Durdu, Suat Karlıkaya, personellerimiz Erkan Cevizci ve Levent Yılmaz bu sabah gözaltına alınmıştı. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde Türkiye İşçi Partisi Adalet İçin Hukukçular Platformu’ndan Av. Duygu Eroğlu, Av. biltge Hilal Bilgin, Av. Zübeyde Aslan, Av Başak Çangır, Av. Uğur Solmaz ile Çağdaş Hukukçular Derneğinden Av. Diren Yeşil, sendikamız hukuk müşaviri Av. Feyyaz Eskioğlu nezdinde gözaltına alınan üyelerimiz ve sendika çalışanlarının ifadeleri alınmış ve sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılmıştır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER