19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

2 Türkün Can Verdiği Eberswalde Yangınında Kundaklama Şüphesi

(KÖLN) – Almanya’nın doğusundaki Eberswalde’de 15 Eylül 2024 tarihinde sabaha karşı Türk kökenli bir anne ve 5 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturmada kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.

Kent merkezindeki bir binada çıkan yangında iki kişinin yaşamını yitirdiği olayda, dördü ağır olmak üzere altı kişi de yaralanmıştı.

Soruşturma “Faili Meçhul Kundaklama” Yönünde Yürütülüyor

Brandenburg Başsavcılığı sözcüsü, yangının teknik bir arızadan kaynaklanmadığından yola çıkarak soruşturmanın, “ölümle sonuçlanan faili meçhul kundaklama” yönünde yürütüldüğünü teyit etti.

“Yangının çıkmasına kasıtlı bir davranışın yol açtığını düşünüyoruz” açıklaması yapan Başsavcılık sözcüsü, yaşamını yitiren iki kişinin adli tıptaki otopsi işlemlerinin henüz tamamlanmadığını, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin de sürdüğünü ve tanıkların dinlenmesine devam edildiğini belirtti.

Yangının Çıktığı Binada Göçmenler Ağırlıklı

Yangının çıktığı binada ağırlıklı olarak göçmen kökenlilerin yaşaması ve son günlerde bu tip binalarda yangınların çoğalması kundaklama şüphelerini çoğaltıyor.

Çıkan yangında yaşamlarını yitiren anne ve oğlunun cenazelerin otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye’ye gönderilmesi planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER