19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat: Çağrım Tüm Gençlerimizedir!

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; toplumsal, inançsal ve örgütsel bağların güçlenmesi açısından Avrupa’da yaşayan Alevi gençlerinin Türkiye’deki Alevi gençleri ile müsahip olmaları çağrısında bulundu.

Alevi inanç ve kültürünün temel taşlarından olan Müsahiplik ve Pir-Talip ilişkileri üzerinde duran Mat, dayanışmanın önemini ve tarihsel sorumlulukları hatırlatarak, genç nesli manevi bağları güçlendirmeye davet etti.

Hüseyin Mat’ın Açıklamasının Tam Metni

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Gençler,

İnancımız Yol’a ikrar verilerek başlar. İkrar, insanın kendini yola adaması ve bu yolda yürümeye söz vermesidir. Bu Yol, kıldan ince, kılıçtan keskin; ateşten gömlek giymek, demirden leblebi yemek gibidir. İkrar, “Öl ikrar verme, öl ikrarından dönme” düsturuyla yaşanır.

Pir-Talip ilişkisi ve Müsahiplik, inancımızın ve yolumuzun en önemli kurumsal bağlarıdır. Bu bağlar, tarihsel örgütlülüğümüzün temel taşlarıdır. Pir’e niyaz olmak, müsahip ile bir can olmak, inancımızın vazgeçilmez değerlerindendir. Pir-Talip ve Müsahiplik ilişkisi, dayanışma, yardımlaşma ve zor zamanlarda birbirine destek olma anlamını taşır. Yolda, zorda kalan cana Hızır gibi yetişmek, bu yolda yürüyenlerin görevidir.

Pir-Talip bağını güçlendirmek ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Müsahiplik kurumunu yaşatmak, hepimizin hem inançsal hem de tarihsel sorumluluğudur.

“Sistem, bu mücadelenin farkında ve rahatsızdır”

Sevgili Gençler,

Alevi örgütlülüğü, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da Aleviliğin demokratik hak mücadelesini tüm zorluklara rağmen kararlılıkla sürdürmektedir. Ancak sistem, bu mücadelenin farkında ve rahatsızdır. Bu mücadeleyi zayıflatmak, yok etmek için her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir. Bu saldırılar, hem fiziksel hem siyasi hem de teolojik bir kuşatma haline dönüşmüştür.

Bu kuşatmayı püskürtmenin tek yolu, bizi bugüne taşıyan değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkmaktan geçer. Özellikle Avrupa ve Türkiye’de yaşayan Alevileri birbirinden koparmak için binbir türlü oyun oynanıyor. Bizler bu oyunları bozmak için Ocaklarımıza, Dergâhlarımıza, Birliğimize sahip çıkmalı ve Müsahiplik kurumunu yaşatmalıyız.

“Avrupa’da yaşayan her bir gencimiz, Türkiye’den bir gencimizle Müsahip olmalıdır”

Çağrım tüm gençlerimizedir:

Avrupa’da yaşayan her bir gencimiz, Türkiye’den bir gencimizle Müsahip olmalıdır. Böylece hiçbir can Müsahipsiz kalmaz ve aramızdaki gönül bağları daha da güçlenir. Bu adım, Avrupa ve Türkiye’deki Alevi hareketinin birbirine olan bağlarını kuvvetlendirirken, geleceğe yönelik dayanışmanın ve birlikteliğin teminatı olacaktır. Gençlerimizin birbirleriyle kuracakları bu manevi bağ, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da aydınlatacak ve Alevi toplumunun geleceğine ışık tutacaktır. Birlikte daha güçlü ve daha dayanışmacı bir gelecek için bu yolda birlikte yürümeliyiz.

Gerçeklerin devri devranına…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER