19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Emine Şenyaşar Meclis’te: DEM Grubuna Ulaşması Engellendi

ANKARA – Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu tutuklanan Emine Şenyaşar’ın Meclis’e taşıdığı Adalet Nöbeti 29’üncü gününde. Şenyaşar, milletvekili oğlu Ferit Şenyaşar ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Şenyaşar, Narin Güran ile İlgili Konuştu

Ferit Şenyaşar Narin Güran cinayeti hakkında da konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Narin Güran’ın cinayetinin aydınlatılacağına dair sözlerine inanamadıklarını söyleyen Ferit Şenyaşar, annesini işaret ederek; “Bunun kanıtı da bir anne ve elindeki fotoğrafta bulunan eşi ve iki oğludur” dedi.

Görevli Polisler Tarafından Engellendi

Emine Şenyaşar ile DEM Parti Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet eylemlerine dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Şenyaşarlar, daha sonra DEM Parti Grubu’nun olduğu binaya geçmek istedi. Meclis’te görevli polisler, Şenyaşarların geçişine engel oldu. Polisler, anne Şenyaşar’ın girişinin engellenmesine dair karar alındığını ve bu nedenle izin vermeyeceklerini söyledi. Polisler, emrin kimden olduğuna dair ise bir bildirimde bulunmadı.

Ferit Şenyaşar Tepki Gösterdi: Bütün Türkiye Görsün

Anne Şenyaşar, polis engeline turnikelerin olduğu yerde oturarak tepki gösterdi. Ferit Şenyaşar ise şunları söyledi:

“Halkın seçtiği bir milletvekili olarak grubuma geçeceğim ancak engelleniyoruz. Burada keyfi talimatlar veriliyor. Kimden talimat aldıklarını da söylemiyorlar. Verilen bu talimat yasaya aykırıdır. Bütün Türkiye bütün dünya görsün, burada neler yaşanıyor görünsün.”

Şenyaşarlar, engellendikleri yerde oturma eylemi yaparak eylemlerini sürdürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER