19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Lübnan’da Çağrı Cihazı ve Telsiz Patlamaları: 37 Ölü

(ANKARA) – Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Abyaz, ülke genelinde aralıklarla meydana gelen iki saldırıda ölenlerin sayısının 37’ye yükseldiğini açıkladı. Abyaz, 287 kişinin durumunun ise kritik olduğunu vurguladı.

Ölen ya da yaralananlar arasında Hizbullah üyelerinin yanı sıra sağlık görevlileri ve idari personelleri de var. Salı günü gerçekleştirilen saldırıda ise en az iki çocuk öldü.

Havalimanlarında Telsiz ve Çağrı Cihazları Yasak

Lübnan Sivil Havacılık Genel Müdürü, koordineli saldırılarda patlayan cihazların ardından bildiri yayınladı. Müdürlük, yolcuların herhangi bir uçakta çağrı cihazı ve telsiz taşımasını yasakladı.

Ordu Şüpheli Cihazları İmha Edecek

Lübnan ordusu, bugün şüpheli elektronik cihazların kontrollü imhasını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Lübnan Enformasyon Bakanı Ziad Makari, panik yaşanmasının beklenen bir şey olduğunu belirtti. Makari, saldırının “Lübnanlılar için yeni bir suç türü olduğunu ve insanları evlerinde, iş yerlerinde ve günlük yaşamlarında vurduğunu” söyledi.

BM’den Kınama

BM, İsrail’i çocuk haklarını koruyan küresel bir anlaşmayı “ağır bir şekilde ihlal ettiği” için kınadı. Geçen ekim ayından bu yana Filistin’de gerçekleştirdiği askeri eylemlerin çocuklar üzerinde “felaket” yarattığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER