19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Tuncer Bakırhan Mersin’de: Çözüm İktidarı Göndermek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” kapsamında Mersin’de balıkçılarla ve işçilerle buluştu. Burada konuşan Bakırhan, mevcut iktidarın gönderilmesiyle tüm sorunların çözüleceğini belirtti. Bununla beraber, işçilerin ve emekçilerin giderek yoksullaştığını vurguladı.

Mersin’de İşçileri Dinledi

Bakırhan, Mersin’de narenciye paketleme fabrikasında çalışan işçileri ziyaret etti. Ardından, işçilerin düşük ücret ve uzun çalışma saatlerinden şikayetçi olduklarını belirtti. Ayrıca, çalışanların güvence eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını da ifade etti. Bakırhan, bu sorunların iktidarın politikaları nedeniyle derinleştiğini söyledi.

Esnaf Şikayet Etti, Bakırhan İktidarı Eleştirdi

Ardından, Bakırhan Tarsus Hal Kompleksi’nde esnafla buluştu. Esnaflar iş yapamamaktan şikayet ederken, sürekli zarar ettiklerini dile getirdi. Bununla beraber, esnaflar, sorunlarının kangrenleştiğini belirterek çözüm talep etti. Bakırhan, iktidarın halkı yoksullaştırıp sermayeyi zenginleştirdiğini savundu.

“İktidar Sorunları Görmezden Geliyor”

Bakırhan, Kürt sorununun çözümsüz kalmasının diğer sorunları da derinleştirdiğini söyledi. Sorunların çözümünün diyalog ve barışla mümkün olduğunu vurguladı. Ardından, iktidarın bu sorunları görmezden geldiğini belirterek halkı çözüm için mücadeleye davet etti.

“Emekliler Güçlerini Kullanmalı”

Akdeniz Belediyesi’ni ziyaret eden Bakırhan, emeklilerle bir araya geldi. Burada emeklilere seslenerek, mevcut örgütlülük yapısının dağınık olduğunu ve daha güçlü zeminler oluşturulması gerektiğini söyledi. Ayrıca 16 milyon emekli olduğuna dikkat çekerek “Emekliler güçlerini kullanmalı” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER