24.6 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

CHP, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’ne dava açtı

(ANKARA) – CHP, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay’a başvurdu. Kars Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, yönetmeliğin iptal edilmemesi durumunda öğrencilerin yuvasız kalacağına dikkat çekti. Öte yandan, Alp, çocukların pansiyonlara ve yatılı okullara yerleşmek zorunda kalacaklarını da vurguladı.

Alp, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’ne tüm köy çocukları ve aileleri adına itiraz ettiklerini belirtti. Bununla beraber, Kars İdare Mahkemesi aracılığıyla Danıştay’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğinin iptal edilmesi talebiyle dava açtıklarını açıkladı. Yönetmelik iptal edilmezse, okullarında yemek yiyemeyen öğrencilerin sayısının artacağını söyledi.

“Taşımalı Eğitim Nedeniyle Çocuklar Aç Kalıyor”

Alp, öğrenci taşıma uygulaması kapsamı dışındaki çocukların da yemek hizmetinden yararlanamayacağını belirtti. Bunun yanı sıra, köylerdeki öğrencilerin ikili eğitim alan okullarda da yemek hizmeti alamayacağını ekledi. Ardından, AKP’nin çocukları önce okulsuz bıraktığını, şimdi de aç bırakmaya devam ettiğini ifade etti.

Alp, 30 kilometre mesafeden okullarına giden öğrencilerin artık taşımalı eğitim hakkını kullanamayacaklarını söyledi. Öte yandan, Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’nin iptal edilmemesi durumunda çocukların yuvasız kalacağını belirtti. Çünkü bu öğrencilerin pansiyonlarda kalmak zorunda bırakılacaklarını açıkladı.

Taşımalı Eğitim Yönetmeliğine Karşı Mücadele

Yüksek Mahkeme’nin haksızlığa karşı karar vermesini beklediklerini söyleyen Alp, bu yönetmeliğin büyük bir adaletsizlik olduğunu belirtti. Bununla birlikte, Türkiye’deki öğrencilerin üçte birinin okullarında yemek yiyemediklerini vurguladı. Ardından, çocukların açlığa mahkum edildiğini ve hükümetin bu duruma kayıtsız kaldığını söyledi.

CHP’li vekil, köy çocukları ve aileleri adına bu mücadeleyi Kars’tan başlattıklarını belirtti. Öte yandan, davalarının çocukların yasal ve anayasal haklarını savunmak olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER