23.6 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Musa Anter, Katledilişinin 32. Yıl Dönümünde Anıldı

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır’da öldürülen gazeteci Musa Anter, katledilişinin 32. yıl dönümünde anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, “Ape Musa’nın ardından onlarca gazeteci katledildi, hapsedildi, gazete binaları bombalandı ve bu katliam sürdürülmeye çalışıyor” dedi.

20 Eylül 1992’de Diyarbakır’ın Seyrantepe mahallesinde suikastla öldürülen gazeteci Musa Anter, katledilişinin 32’inci yıldönümünde anıldı.

DFG, Anter’in katledildiği Seyrantepe semti 442. sokakta anma töreni düzenledi. Anma törenine Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, gazeteci Hüseyin Akyol, DEM Parti Diyarbakır milletvekilleri, DEM Parti Diyarbakır il örgütleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubesi ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Gazeteci Müftüoğlu: İktidar Musa Anter Katliamına Ortak Oldu

DFG Eş Başkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu, törende şöyle konuştu:

“Öğretmenimiz, bilgemiz Ape Musa’yı anmak için bir araya geldik. 32 yıl önce bu sokakta Ape Musa’y JİTEM elemanları katletti. Ama biz biliyoruz ki bunun arkasında siyasi iktidar vardı. Yapılan yargılamalarda aslında tetikçilerin adı yazıldı, onlar dahi cezalandırılmadı. Bu dava 30 yılın ardından 2 yıl önce cezasızlıkla sonuçlandırıldı ve katilleri bugünün bu iktidarda bulunan isimler tarafından aklandı. Bugünkü iktidar bu katliama,
yüzleşme adı altında başladığı davaya rağmen bu katliamı ortak oldu, o suçlulara akladı.”

“Ape Musa’nın Ardından Onlarca Gazeteci Katledildi”

Törende “Özgür basın susturulamaz” sloganı ve Kürtçe sloganlar atıldı. Müftüoğlu, Ape Musa’nın ardından birçok Kürt gazetecinin katledildiğini hatırlattı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Ape Musa’nın neden katledildiği aslında bu coğrafyaya bakınca anlaşılıyor. Çünkü bu coğrafyada katliamlar hak ihlalleri Kürde dayatılan bir soykırım gerçekliği var ve bunun dünyaya duyurulmasının önüne geçilmek için Ape Musa katledildi. Onunla birlikte de bitmedi. Ape Musa’nın ardından onlarca gazeteci katledildi, hapsedildi, gazete binaları bombalandı ve bu katliam sürdürülmeye çalışıyor. Dün Ape Musa’nın faillerini aklayanlar bugün Nagihan Akarsel’i, Gülistan Tara’yı katlederek bu katliamı aslında sürdürmeye devam ediyorlar. Kürt gazeteciler ise bunun karşısında gerçekleri yazmaya, bu halkın gerçeklerini yazmaya devam ediyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER