24.6 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Rehberli Sergi Turları İstanbul Modern’de Devam Ediyor

(İSTANBUL) – İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin sanatseverler için hazırladığı rehberli sergi turları devam ediyor. Müze, haftanın belirli günlerinde düzenlenen turlar ile katılımcılara sanat dünyasında kapsamlı bir keşif sunmayı hedefliyor. Bununla beraber, sanatseverler turlar aracılığıyla sanat dünyasındaki farklı yaklaşımları ve eserlerin yaratıcı süreçlerini yakından tanıma fırsatı buluyor.

Temmuz ayında başlayan rehberli sergi turları, 11 Ekim’e kadar devam edecek.

İstanbul Modern Sergileri

Sanat Rotası, 27 Eylül Cuma günü saat 16.00’da “Yüzen Adalar” sergisiyle devam edecek. Ardından, 4 Ekim Cuma günü saat 16.00’da “Olafur Eliasson – Senin Beklenmedik Karşılaşman” sergisi sanatseverlerle buluşacak. Ardından müze, 11 Ekim Cuma günü saat 16.00’da ise “Yüzen Adalar” sergisini yeniden ziyarete açacak.

Eliasson’un Türkiye’deki İlk Kişisel Sergisi

Sonrasında sanatseverleri “Senin Beklenmedik Karşılaşman” isimli sevgi karşılayacak. Çalışma, İstanbul Modern’deki en ilgi çekici sergilerden biri. Aynı zamanda, dünyaca ünlü sanatçı Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk kişisel sergisi. Katılımcılar, Eliasson’un 30 yıllık kariyerindeki temaları ve sanatsal vizyonunu rehber eşliğinde inceleme fırsatını yakalayacak. Ayrıca sanatseverler Eliasson’un yaratıcı süreçlerine dair yeni bilgiler edinecekler. Bu sayede de eserlerini farklı bir perspektifle değerlendirecekler.

İstanbul Modern Koleksiyonundan Bir Seçki

“Yüzen Adalar” sergisi, 1945’ten günümüze Türkiye sanat ortamındaki değişimi yansıtan İstanbul Modern koleksiyonundan bir seçki sunuyor. Soyut sanattan figüratif eserlere, yerleştirmelerden video çalışmalarına uzanan sergi, sanatçıların üretim süreçlerini ve birbirleriyle olan etkileşimlerini gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra, sanatseverler Türkiye sanat tarihindeki önemli gelişmeleri yakından inceleme şansı buluyorlar. İstanbul Modern’in dokuzuncu koleksiyon sergisi olan “Yüzen Adalar”, sadece sergi salonuyla sınırlı kalmayıp müzenin farklı alanlarına da yayılıyor. Böylece sanatçıların hayal güçlerini daha geniş bir perspektifte keşfetme imkânı sunuyor.

Katılımcılar, Radar Türkiye mobil uygulaması üzerinden kayıt yaptırarak ücretsiz turlara katılabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER