20.4 C
İstanbul
21 Eylül 2024, Cumartesi

AABK, Strasbourg’da Diplomasi Temsilciliği Açtı

(STRASBOURG) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi büyük kurumların bulunduğu ve Avrupa’nın ikinci başkenti sayılan Fransa’nın Strasbourg Şehrinde Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği bürosunu açtı.

Alevilere yönelik başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun yapılan haksızlıkların dünya kamuoyuna duyurulması ve bu haksızlıklara karşı mücadele edilmesi noktasında bu temsilcilik önemli rol üstlenecek.

Diplomasi Temsilciliği Açılışında Alevi Kurumları Temsilciler Hazırdı

Açılışa; AABK Başkanı Hüseyin Mat, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Özveren, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Cuma Erçe, Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Türkiye Alevi Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç’un yanı sıra milletvekilleri, yerel yöneticiler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yönetici temsilcisi katıldı.

Hüseyin Mat: Temsilciliğimiz haksızlıklarla mücadele edilmesi noktasında önemli bir rol üstlenecek

Açılışta konuşma yapan AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, temsilciliğin Alevi-Bektaşi inancının tanıtımı için Avrupa’da diplomatik çalışmalar içinde olacağını belirterek, “Yeni temsilciliğimiz, özellikle Türkiye’de Alevilere yönelik haksızlıkların dünya kamuoyuna duyurulması ve bu haksızlıklarla mücadele edilmesi noktasında önemli bir rol üstlenecek. Ayrıca, demokrasi, insan hakları ve özgürlük mücadelesinde, sadece Alevilerin değil, tüm mazlum halkların sesi olacak. Bu adım, dünya çapında demokrasi, insan hakları ve adalet mücadelesi yürüten herkes için büyük bir kazanım anlamına geliyor“ dedi. Kurdeleyi Cemevleri üyesi gençlerin kestiği açılış Alevi deyişlerinin seslendirilmesi ile son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER