20 C
İstanbul
21 Eylül 2024, Cumartesi

Meteoroloji’den Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

(İSTANBUL) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son hava durumu uyarısına göre, ülke genelinde bugün sağanak yağış görülecek. Özellikle Marmara(Edirne, Kırklareli hariç), Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Vatandaşların dikkatli olması ve olası olumsuzluklara karşı tedbir alması gerektiği belirtiliyor.

Hangi İllerde Kuvvetli Sağanak Yağış Var?

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri ve Diyarbakır’ın kuzey kesimleri, Kastamonu kıyıları ile Afyonkarahisar’ın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji’ye Göre Sıcaklık Güneydoğu’da Azalıyor

Sıcaklıkların; Güneydoğu Anadolu’da 2 ilâ 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile kıyı Ege’de 40-60 km/saat kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER