23.7 C
İstanbul
22 Eylül 2024, Pazar

Efes Selçuk Belediyesi’nden “Yerel Tohum” Protokolü

(İZMİR) – Efes Selçuk Belediyesi, eylül ayı meclis toplantısında önemli bir karar alarak Karaot Yerel Tohum Derneği ile ortak çalışma ve iş birliği protokolü imzaladı. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bu protokolü hayata geçirdiğimizde üretimin ne kadar kıymetli olduğunu göreceğiz” dedi. Bununla beraber, üretimi yaygınlaştırarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Protokol çerçevesinde Karaot Yerel Tohum Derneği, köylerde sağlıklı ve doğru tarım uygulamaları hakkında eğitimler düzenleyecek. Ardından, atalık tohum ve fide üretimi konularında bilgilendirme yapacak. Öte yandan, dernek, belediyenin kamusal yeşil alanlarında peyzaj düzenlemeleri için danışmanlık sağlayacak.

“Geleceğin Yerel Tohumlarını Şimdiden Ekiyoruz”

Başkan Sengel, “Karaot Derneği’nin ilk günden beri içinde olduğu projelerle keyifli bir üretim sezonuna dahil olacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yerel tohumlar ile üretim sürecinin hızlanacağını vurguladı. “Tüm köylerde bu üretimi gerçekleştireceğiz ve böylece geleceğin yerel tohumlarını şimdiden ekiyoruz” dedi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde ve kent genelinde tarımsal faaliyetlerin gelişmesi için çalışmalar sürecek. Bu iş birliği, üreticiyi desteklemek ve sağlıklı gıda üretimini artırmayı amaçlıyor. Böylece, hem yerel ekonomiye katkıda bulunulacak hem de sağlıklı gıdaya erişim sağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER