21.4 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Ali Mahir Başarır’dan “Ekrem İmamoğlu” davası açıklaması

(İZMİR) – CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Ekrem İmamoğlu’nun davasıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Basın toplantısında, İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak getirmeyi planlayanlara karşı uyarılarda bulundu. “Ahmak davasıyla ilgili birçok planımız var” dedi. Öte yandan, bu davadan siyasi yasak çıkarmayı düşünenlerin pişman olacağını vurguladı.

İzmir’de gerçekleşen basın toplantısında, Başarır ülkenin ekonomik durumu ve kamu harcamaları üzerine de konuştu. İstanbul’daki silahlı olaylara değinen Başarır, organize suçların artış gösterdiğini belirtti. Bununla beraber, Türkiye’nin Avrupa’da organize suçlarda birinci sırada olduğunu söyledi. Ülkenin her yerinde silahlı olayların yaygınlaştığını ve hükümetin buna karşı önlem almadığını ifade etti. Ardından, internet üzerinden silah temin etmenin çok kolay olduğunu ve bu duruma hükümetin seyirci kaldığını belirtti.

“Ekrem İmamoğlu” Davası: “Pişman Olursunuz”

Başarır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dava sürecine ilişkin “Herkes bilsin ki ahmak davasıyla ilgili A, B, C, D planlarımız var. O sözcükten uydurma bir karar çıkarmayı düşünenler, o kararla Ekrem Bey’e siyasi yasak getirmeyi hayal edenler; sakın böyle bir şey yapmayın, pişman olursunuz” dedi. Ardından, ekonomik duruma ilişkin çarpıcı veriler paylaştı. AKP’nin, Türkiye’nin borcunu 8,3 trilyon liraya çıkardığını belirtti. Yanı sıra, faiz ödemelerinin büyük bir kalem haline geldiğini söyledi. 2003-2024 yılları arasında Türkiye’nin 577 milyar dolar faiz ödediğini vurguladı. Ekonomik durumun vahim olduğunu belirten Başarır, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın harcamalarının ise aşırı olduğunu söyledi. Öte yandan, Türkiye’nin gıda fiyatlarındaki artışta dünya birincisi olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 2024’ün ilk altı ayında 1,5 milyar lira ihale gerçekleştirdiğini belirtti. Ardından, Cumhurbaşkanlığı’nın devasa harcamalar yaparken halka tasarruf çağrısında bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Saatte 2,5 milyon lira harcandığını, günde binlerce asgari ücretlinin maaşına denk harcamaların yapıldığını söyledi. Öte yandan, bu harcamaların hiçbir denetim mekanizmasına tabi olmadığını vurguladı.

Başarır “Saray Harcamaları Kabul Edilemez” Dedi

Başarır, İletişim Başkanlığı’nın 2023 yılında 2,6 milyar liralık mal ve hizmet alımı yaptığını belirtti. Ne alındığını soran Başarır, bu harcamaların sosyal medya trollüğüne mi yoksa havuz medyasına mı yapıldığını sorguladı. Ardından, bu harcamaların demokrasiyle yönetilen bir ülkede kabul edilemeyeceğini belirtti. Bu tür harcamaların bir suç olduğunu ve bu suçu işleyenlerin hesap vereceğini söyledi.

Ali Mahir Başarır’dan ülkedeki bakanların da sorumluluğuna dair eleştiri geldi. Gençlik ve Spor Bakanı ile Hulusi Akar’ın sucuk partisi yapmasını eleştirdi. Milyonlarca çocuğun sucukla tanışmadığını, ancak bakanların lüks içinde parti yaptığını söyledi. Okullarda temizlik ve güvenlik görevlilerinin olmadığını, velilerin okulları temizlemek zorunda kaldığını belirtti. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı’nın STK’larla anlaşmalar yapmasını eleştirdi.

Okullardaki Hijyen Sorunu

Başarır, Cumhuriyet tarihinde okulların hijyen sorunu yaşadığını söyledi. Sarayın devasa harcamalar yaparken, okullarda bir temizlik görevlisi bile bulunmadığını ifade etti. Okulların temizlenemediğini, çocukların salgın hastalıklara maruz kaldığını belirtti. Bununla beraber, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurumların devasa bütçelerle yönetildiğini, okullara ise yetersiz kaynak ayrıldığını söyledi.

Başarır, üniversite öğrencilerinin yurt sorununa da dikkat çekti. Üniversitelerde okuyan öğrencilerin yüzde 23’ünün yurtta kalabildiğini belirtti. Geri kalan öğrencilerin tarikatların eline ya da sokaklara terk edildiğini söyledi. Öte yandan, bu durumda hükümetin gerekli adımları atmadığını ve öğrencilerin barınma sorununun çözülmediğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER