22.5 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Altın Koza’da Bugün: Çok Kötü Bir Şey Oldu

(LONDRA) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) yapımcılığını yürüttüğü, Ümit Kıvanç’ın yönetmenliğini üstlendiği “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgeselinin Altın Koza Film Festivali’ndeki gösterimi, bugün gerçekleşiyor.

Cinema Pink’in 2. Salonu’nda gerçekleşecek gösterim, saat 17:30’da başlayacak.

Altın Koza, Belgeselin Daha da Geniş Kitlelere Yayılması İçin Önemli Bir Adım

Bu yıl otuz birincisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde, Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi’nin önemli etaplarından biri olan “Çok Kötü Bir Şey Oldu – Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film” isimli belgeselin gösterimi gerçekleşecek.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’taki Madımak Oteli’nde gerçekleşen katliamda canını yitirenlerin aileleri ve dönemin tanıkları ile yapılan röportajlar ve detaylı belgelerin yer aldığı belgesel yapım, Türkiye ve Avrupa’daki özel gösterimleriyle sinema salonlarını doldurmuştu.

Festival Programında Belgeselin Tanıtım Yazısı

“Türkiye’nin siyasal ve toplumsal tarihinde derin bir kırılma yaratan Madımak Katliamı, ilk kez çok kapsamlı hazırlanan bir belgeselin konusu oldu. Belgesel, Madımak Katliamı’nı ele alan en kapsamlı görsel çalışma olmanın yanı sıra aynı zamanda Alevilerin uğradığı baskı, eşitsizlik, ayrımcı politikalar, pogromlar, katliamlar ve bunlara karşı Alevi toplumunun yakın tarihte yürüttüğü mücadelenin de bir panoramasını sunma özelliği taşıyor. Sadece Madımak Oteli’ndeki yangın anını değil, o andan önceki süreci ve sonrasını da bilinmeyen ayrıntılarıyla işleyen belgeselde Alevilerin yaşadığı baskının kökenleri ve eşit yurttaşlık mücadelesinin güçlenen kökleri sosyal, siyasal, tarihsel boyutlarıyla ele alınıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER