20.8 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Çok Dilli Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’ne Müfettiş

(ANKARA) – İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’ne yönelik müfettiş görevlendirdi.

Zarokistan Kreş Türkçenin yanında Kürtçe Hizmet de Veriyor

Diyarbakır Kayapınar’da bulunan Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Türkçe ile birlikte Kürtçe hizmet veren bir kreş olarak öne çıkıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çok dilli hizmet veren Zarokistan Kreş, kayyum döneminde işlevsiz hale getirildi. Belediyenin DEM Partiye geçmesiyle tekrar faaliyete sokulan kreşler, 3-6 yaş arası çocuklara çok dilli hizmet veriyor.

İçişleri Bakanlığı Müfettiş Görevlendirdi

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ne müfettiş görevlendirildi. Kararın gerekçesi henüz açıklanmadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak konuya dair açıklama yaptı. Bucak müfettiş görevlendirmesiyle ilgili şunları söyledi:

Serra Bucak: İki Müfettiş Görevlendirildi

“Diyarbakır’da imar ve ihale konularında çok ciddi usulsüzlükler yapılmış. Ayrıca yeni açtığımız Kürtçe Zarokistan kreşleri hakkında da inceleme başlatıldı, 2 müfettiş gönderildi.

“Son Derece Rahatsızız”

Bu dördüncü veya beşinci müfettişimiz. İki müfettiş görevlendirildi ve çalışmalarımız müfettişler tarafından an be an görüntüleniyor. Bizim gönlümüz rahat, içimiz ferah. Ne yaptığımızı biliyoruz, her şey şeffaflıkla ilerliyor. Ancak, bunun kafamızın üzerinde demokrasi kılıcı gibi dolaşıyor olmasından da son derece rahatsızız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER