19.3 C
İstanbul
23 Eylül 2024, Pazartesi

Tuzla’da Mercan Jazz Günleri Caz Rüzgarlarıyla Başladı

(İSTANBUL) –Tuzla’da bu yıl ilk kez düzenlenen Mercan Jazz Günleri, ünlü caz sanatçısı Jehan Barbur’un sahne almasıyla başladı. Bununla beraber, etkinliğin ikinci gününde Melisa Karakurt ve Flapper Swing, müzikseverlerle buluştu. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Bu etkinliklerle Tuzla’nın kültürel dokusunu zenginleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Jazz Günleri’nde Sanat Dolu Anlar

Mercan Jazz Günleri, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün öncülüğünde Mercan Şehir Parkı’nda gerçekleşti. Öte yandan, festival iki gün boyunca hem genç yetenekleri destekledi hem de katılımcılara caz müziğiyle buluşma fırsatı sundu. Belediye Başkanı Bingöl ve eşi Ayşegül Bingöl, ilk gün etkinliklerine katılarak festivalin coşkusuna ortak oldular.

Jazz ile Sosyalleşme

Festival boyunca seramik boyama, bez çanta boyama, anahtarlık yapımı ve glitter boyama gibi çeşitli atölyeler düzenlendi. Bu atölyeler, katılımcılara hem eğlenceli hem de yaratıcı anlar yaşattı. Bunun yanı sıra, Mercan Jazz Günleri, sosyalleşme ve yeni deneyimler kazanma imkanı sunarak Tuzla halkını bir araya getirdi.

Belediye Gençlik ve Sanat Merkezi’nden Blues Konseri

Etkinlikte Jehan Barbur sahne aldı. Öncesindeyse Belediye Gençlik ve Sanat Merkezi öğrencileri blues konseri vererek etkinliğe ayrı bir renk kattı. Ayrıca, ilçede el işi yapan kadınlar, ürünlerini stantlarda sergileyerek katılımcılara sundu.

“Kültürel Dokuya Katkı Sağlıyoruz”

Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, etkinlikte yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine dikkat çekti. “Genç olarak sanatla buluşmanın değerini çok iyi biliyorum” dedi. Öte yandan, Mercan Jazz Günleri ile genç yetenekler desteklendi. Bununla beraber gençlerin “komşuları ile” bir araya getirilmesi hedeflendi. Ardından, caz müziğinin Tuzla’da yeni bir nefes aldırdığına vurgu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER