17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

“En Mutlu Şehir” Sinop’ta Vatandaşlar Dertli: Yoksullaşıyoruz

(SİNOP) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Sinop “en mutlu şehir” unvanına sahip Sinop’ta vatandaşlar, bu unvanın aksine mutsuz olduklarını belirtiyor. Sinoplu Serdar Alay, “Mutlu şehirde yaşıyoruz ama emekliler mutlu değil” diyerek gergin bir ortamda yaşadıklarını ifade etti. Ardından, vatandaşlar ekonomik sıkıntıların giderek arttığını vurguladı.

Sinop’ta Vatandaşlar Yoksulluktan Şikayetçi

Sinop’ta yaşayanlar, gıda ve kira masraflarını karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Bununla beraber, Serdar Alay, “Türkiye’nin ekonomisi kötü” diyerek şunları ekledi: “Bir simit 15, bir çay 20 lira. Emekliler geçinemiyor ve ek iş aramak zorunda kalıyor.” Öte yandan, Alay, eskiden et alabilirken şimdi sadece bayramlarda et yiyebildiklerini söyledi.

Sinoplu Şükrü Ünsal: “Hayat Pahalılığı Dayanılmaz Hale Geldi”

Şükrü Ünsal, Türkiye’nin ekonomik olarak 23 yıl önceki duruma geri döndüğünü belirtti. “Son yıllarda kira fiyatları fırladı. 50 liradan aşağı domates yok” dedi. Bununla beraber, hayat pahalılığı nedeniyle çalışanlar ve emeklilerin perişan olduğunu vurguladı.

Meliha Agiş: “Dünya 2050’yi Yaşıyor, Biz 2024’te Yoksulluk Yaşıyoruz”

Emekli olan Meliha Agiş, ekonomik durumun giderek kötüleştiğini dile getirdi. Japonya’nın 2050’yi yaşarken Türkiye’nin 2024’te yoksulluk çektiğini belirtti. Ayrıca, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 73 bin 650 lira olduğunu ifade etti. Kötü yönetimlerin bu duruma yol açtığını söyleyerek, ülkenin geleceği hakkında endişe duyduğunu ekledi.

Mevlüt Emre Gül: “Ekonomik Olarak Darboğazdayız”

Sinop’ta öğrenci olan Mevlüt Emre Gül, ekonomik zorlukların öğrencileri de etkilediğini belirtti. Bunun yanı sıra, kira fiyatlarının kontrolsüz bir şekilde arttığını dile getirdi. Tasarruf devrine girildiğini ama öğrencilerin cebine çalışılmadığını söyledi. Eve çıkmanın artık imkansız hale geldiğini ifade eden Gül, fahiş fiyatlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER