26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İmamoğlu: “Bizi Bıktıracaklarını Zannedenler Varsa Aklına Şaşarım”

(İSTANBUL) –Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15. kent lokantasını Sancaktepe’de açtı. Açılış, vatandaşların yoğun ilgisiyle mitinge dönüştü. İmamoğlu, “Bu milletin feraseti, demokrasi bilinci ve Cumhuriyet’e tutkusu, kendisine yeter,” dedi. Ardından, “Bütün engellemelere rağmen, kararlı bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğim” ifadesini kullandı. “Bizi yolumuzdan geri çevireceklerini zannedenler varsa, onların aklına şaşarım,” diye ekledi.

İmamoğlu, yeni lokantanın Sancaktepe’deki İnönü Mahallesi’nde hizmet vereceğini açıkladı. Açılışı, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile birlikte gerçekleştirdi. Sancaktepeliler, açılışa yoğun ilgi gösterdi.

İmamoğlu: Her İlçede En Az Bir Kent Lokantası

İmamoğlu, lokantanın konumunun önemine dair konuştu: “Kent lokantamız, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının İnönü Mahallesi’ndeki durağında,” dedi. Ayrıca, yeni yapılan metroların kentin kullanımına en verimli şekilde sunulacağını ifade etti. İmamoğlu, her ilçede en az bir lokanta açmayı hedeflediklerini belirtti.

“İnsanımıza Soluk Aldıran Uygulamalar”

İmamoğlu, “Bugün başkalarının eksiğini kapatan uygulamalar yapıyoruz,” dedi. “Derin yoksulluk döneminde umut olduk ve olmaya devam ediyoruz,” ifadesini kullandı. Ayrıca, “Yüz bin üniversite öğrencimize burs dağıtıyoruz,” dedi. Bu projelerin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.

“Her Kent Lokantası Demek, 10 Çalışan Demek”

İmamoğlu, her kent lokantasının neredeyse 10 çalışanı olduğunu söyledi. Tüm çalışanların kadın olduğunu belirtti. Kadın istihdamının artırılması amacıyla bu projeyi desteklediklerini vurguladı. Kent lokantalarının, İstanbul’un zenginliğini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

“Yoksulluğu Bu Milletin Başından Def Etmeliyiz”

İmamoğlu, insanlara nefes aldırmayı hedeflediklerini belirtti. “Yoksulluk, bu milletin başından def edilmelidir,” dedi. Bunun için akıl ve bilimle hareket etmenin önemine vurgu yaptı. “Her işi, işin erbabına teslim etmek gerekir,” ifadesini kullandı. Bu şekilde milletin potansiyelini ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Açılış etkinliği, sosyal yardımların önemine de dikkat çekti. İmamoğlu, “Yoksulluktan kurtulmanın tek yolu, akıl ve liyakat ile hareket etmektir,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER