17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Hizbullah Komutanı Kubeysi İsrail Hava Saldırısında Öldü

(ANKARA) – İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahieh bölgesinde düzenlenen hava saldırısında, üst düzey Hizbullah komutanı İbrahim Muhammad Kubeysi’yi öldürdüğünü duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybeden kişi sayısının 558 olduğunu açıkladı.

IDF, hedef alınan binada, Hizbullah roket şefi Amr Abdallah Dalsh’ın da bulunduğunu belirtti. Öte yandan, Lübnan medyası Dalsh’ın hayatta olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, IDF henüz bu iddiayı doğrulayan bir açıklama yapmadı.

İsrail, Hizbullah Komutanlarını Hedef Alıyor

İsrail, Lübnan’da Hizbullah’ın üst düzey komutanlarını hedef alıyor. 21 Eylül’de İsrail, Hizbullah Radvan Özel Kuvvetler Komutanı İbrahim Akil ve 15 diğer komutanı öldürdü. Ardından, 23 Eylül’de de Hizbullah’ın üçüncü komutanı Ali Karaki’ye suikast girişiminde bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in yoğun bombardımanında 50’si çocuk, 558 kişinin öldüğünü ve 1.835 kişinin yaralandığını belirtti. Öte yandan, Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail hava üslerine çok sayıda füze gönderdi. Bununla beraber, dünya liderleri ve Birleşmiş Milletler, bölgedeki gerilimin acilen düşürülmesini talep etti.

“Hizbulllah, İsrail’in Karşısında Tek Başına Duramaz”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah’ın tek başına İsrail karşısında duramayacağını söyledi. Ayrıca Pezeşkiyan, uluslararası toplumu Lübnan’ın Gazze’ye dönüşmemesi için harekete geçmeye çağırdı.

Göç Dalgası Devam Ediyor

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER