17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Tomris Giritlioğlu’na Veda: İstanbul’da Anma Töreni Düzenlendi

Senarist, yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu için bugün İstanbul Devlet Tiyatroları Mecidiyeköy Büyük Sahne’de anma töreni yapıldı. Giritlioğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Törene katılanalar arasında Giritlioğlu’nun ailesi ve sanat camiasının önde gelenleri vardı. Törende sevenleri, Giritlioğlu’nun televizyon tarihindeki yerini anlattı.

Törende konuşan oyuncu ve yönetmen Cansel Elçin, Giritlioğlu’nun mesleki hayatında büyük bir yeri olduğunu söyledi. Giritlioğlu’nun, Elçin’e mesleki anlamda rehberlik ettiğini belirtti. Oyuncu Bülent İnal ise Giritlioğlu ile yaşadığı anıları anlattı ve onun kavgalarına şahit olduğunu dile getirdi. Ardından, Giritlioğlu’nun sektörde çok önemli biri olduğunu vurguladı.

Sevenleri Törende Bir Aradaydı

Kardeşi Başak Arcak, ablası ile aralarındaki kavgaları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Bunun yanı sıra, ablasının ailesine ve topluma büyük katkılar sunduğunu belirtti. Bununla birlikte Giritlioğlu’nun ne kadar çok sevildiğini her duyduğunda daha da gururlandığını ifade etti. Giritlioğlu’nun oğlu Ilgaz Giritlioğlu ise annesini bir “büyücü” olarak tanımladı. O, annesinin insanlara çok şey öğrettiğini ve birçok sanatçı yetiştirdiğini söyledi.

Tomris Giritlioğlu, birçok ödül kazandı. “Salkım Hanımın Taneleri” filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerini aldı. Bunun yanı sıra, “Hatırla Sevgili” ve “Çemberimde Gül Oya” gibi dizilerle büyük izler bıraktı. Giritlioğlu, 25 Eylül Çarşamba Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER