26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Acı Kaybımız: Turan Eser Hakka Yürüdü

(MANCHESTER) – Araştırmacı-Yazar ve Yapımcı, aynı zamanda Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörümüz Turan Eser canımızın Hakka yürüdüğünü paylaşmaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz.

Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Turan Eser, sevenlerini büyük bir üzüntüye boğarak Hakka yürüdü. Türkiye ve Avrupa’daki Alevi kurumlarında önemli projeler yürüterek birçok cana ışık olmuş, Alevi kültürü ve Yol öğretisinin korunması için eğitim-öğretim çalışmaları da dahil olmak üzere birçok değerli çalışmayla kalıcı izler bırakmış olan Turan Eser’i uğurlamanın derin kederini yaşıyoruz.

Turan Eser’in Sevenleri Yasa Boğuldu

Yaşamakta olduğu İsviçre’de tedavi sürecinde kansere yenik düşen Turan Eser, birçok can tarafından Yola ışık tutan bir rehber, değerli bir bilge olarak görülüyordu. Alevi örgütlerinin kurumsallaşması, hak temelli mücadelenin büyütülmesi ve örgütlü yapıların kazanımlarının ileri taşınması için birçok hizmet veren Turan Eser’in kaybı, tüm sevenlerini yasa ve kedere boğdu.

Eser’in Hakka Uğurlama Erkanı

Turan Eser’in hangi cemevinden Hakka uğurlanacağı henüz açıklanmış olmamakla birlikte, gelişmeleri haber portalımızdan paylaşmaya devam edeceğiz.

Eser ailesi ve sevenlerine sabır diliyor, Yol TV ailesi olarak acılarını en derinden paylaşıyoruz.

Devri daim olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER