26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Bitlis’in Tatvan İlçesinde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

(BİTLİS) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin saat 14:50’de olduğunu açıkladı. AFAD, Depremin derinliğinin 7 kilometre olarak kaydedildiğini duyurdu.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü daha yüksek ölçtü. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 4.7 oldu.

Bitlis Valiliği Açıklama Yaptı

Depremin ardından Bitlis Valiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bitlis’in Tatvan ilçesinde saat 14.50’de 4,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kuruluşlarımızın tüm ekipleri, saha taramalarına gecikmeksizin başlamıştır. An itibarıyla bizlere ulaşan olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Deprem Bilimciler Bölgeye Dikkat Çekmişti

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür, Bitlis-Zagros fay hattına dikkat çekmişti. Görür, Hakkari’de meydana gelen sarsıntı için “Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı’nın üstünde” demişti. Görür, “Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus gözardı edilmemelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ercan, “Gerginlik Sürüyor” Demişti

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da bölgeye dikkat çekmişti. Ercan, ocak ayında Adıyaman ve Sivas’taki depremlerin ardından Doğu Anadolu Fayı’nın, Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde gerilmesini sürdürdüğünü söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER