17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

DİSK Saraçhane’de “Geçinemiyoruz” Eylemi Yaptı

(İSTANBUL) – DİSK Saraçhane’de “Geçinemiyoruz” sloganıyla işçi buluşması düzenledi. Buluşmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu iktidara seslendi. Çerkezoğlu, “Çekin elinizi soframızdan. Çekin elinizi cebimizden. Çekin elinizi çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğinden” dedi.

DİSK’in “gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle başlattığı eylemler sürüyor. İş yerlerinden bildiri okumayla başlayan süreç, bölge mitingleri aşamasına geldi. İlk olarak Mersin’de, sonrasında İzmir’de yapılan mitingler yapıldı. “Geçinemiyoruz” eyleminin son olarak bugünkü adresi İstanbul Saraçhane oldu.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Eşitlik ve Adalet İçin Bir Aradayız

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada konuşma yaptı. Konuşmada şunları söyledi:

“Bizi asgari ücrete, en düşük emekli aylığına, yani asgari bir yaşama mahkum edenlerden hesap sormak için buradayız. Emeğimiz, ekmeğimiz, eşitlik ve adalet için bir aradayız. 63 yıl önceki kararlılığı, o mücadele coşkusunu bugün bu yürüyüşümüzle devam ettiriyoruz. Türkiye’nin asgari ücret ülkesi olmaktan kurtulmasını istiyoruz.”

Saraçhane’den “Vergide Adalet” Çağrısı

Çerkezoğlu, vergide ve gelirde adalet istediklerini söyledi.Öte yandan işçinin ürettiği değerden hakettiği payı almak istediğini kaydeden Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

“Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alındığı adil bir vergi sistemi istiyoruz. Bu ülkenin maliye bakanı kalkıp, “vergide adaleti sağlayacağız” diyor. Vergide adaleti sağlamak istiyorsanız etrafınıza bakın, rekorlar kıran şirketlere, bankalara bakın. Çekin elinizi soframızdan, çekin elinizi cebimizden, çekin elinizi çocuklarımızın geleceğinden. Nasıl olda seçim yok asgari ücreti artırmam, sermayenin her dediğini yaparım diyenlere sesleniyoruz; seçim bu meydanda. Milyonların evine ekmek götürememesinde, kaynamayan tencerede seçim. Biz haklarımızı seçimden seçime değil, yan yana mücadeleyi büyüterek alacağız.”

“Kara Tablonun nedeni AKP”

Bununla beraber Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Bu yaşadığımız kara tablo, bu işsizlik, bu yoksulluk, bu hayat pahalılığı, bunların hiçbiri tesadüf değil. Ülkeyi yöneten iktidarın o sürekli değişen Maliye Bakanlarının beceriksizliği de değil. Bu yaşadığımız kara tablonun nedeni bu ülkeye 22 yıldır yöneten AKP hükümetlerinin tercihlerinin sonucudur. Bu kara tablo 22 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonucudur. İki yılı aşkın bir süredir meydanlardan yükselen bu sesi duymayanlar bu politikalarda ısrar ediyorlar.”

Çerkezoğlu, ardından sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün bizi daha fazla yoksullaştıran sürekli yoksuldan alıp zengine, işçiden alıp patrona veren bu düzenin çarklarını daha hızlı çevirmek için uğraşıyorlar. İşte geçtiğimiz günlerde orta vadeli programı açıkladılar. Ne var orta vadeli programda? Orta vadeli program ne var? Hükümetin önümüzdeki üç yıllık hedefleri var orada. Ne var orta vadeli programda arkadaşlar? Daha yüksek enflasyon var. Daha düşük büyüme var. Yani çocuklarımızın daha fazla işsiz kalması var. Yüksek enflasyon karşısında daha da düşen ücretler var.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER