26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

“Sanat Güneşi” Zeki Müren İçin Bodrum’da Anma

(MUĞLA) – “Sanat Güneşi” Zeki Müren için vefatının 28. yılında Bodrum’da anma etkinlikleri yapıldı. Yakınları, 24 Eylül Salı günü sanatçının müze olarak kullanılan evinde mevlit okuttu. Bununla beraber, akşam saatlerinde de Antik Tiyatro’da bir konser oldu. Konser, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sahne alırken, sanatçılar Umut Akyürek ve Hakan Aysev performans sergiledi. Sunucuysa Hakan Bilgin oldu.

Zeki Müren Anmasına Yoğun Katılım

Programda birçok önemli isim yer aldı. İlçe Kaymakamı Mustafa Çit ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke programda yer aldı. Ardından, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu da törene geldi. Yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yavuz Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de törendeydi. Öte yandan, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Tekbaş da anma etkinliğine katılanlar arasındaydı.

“Sanatın Güneşi” Eğitimin de Güneşi

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Tekbaş, Zeki Müren’in hem sanatçı hem de eğitim sevdalısı olduğunu söyledi. “Sanat güneşimiz, aynı zamanda eğitim güneşimiz oldu,” dedi. Bununla beraber, Zeki Müren’in bağışlarıyla birçok öğrencinin eğitimine katkı sağladığını belirtti. TEV-Zeki Müren Burs Fonu’ndan bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye burs verildiğini ifade etti. Yanı sıra, 2024-2025 eğitim yılında 180 öğrenciye burs sağlanacağını ekledi. Bu bursun ayda 4 bin 500 TL olarak belirlendiğini söyledi.

“Sanatı ve Kişiliğiyle Bodrum’a Derin İzler Bıraktı

Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, Zeki Müren’in Bodrum’da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. “Sanatı ve kişiliğiyle Bodrum’a derin izler bıraktı,” dedi. Ardından, Müren’in Bodrum’a kültürel katkılar yaptığını da vurguladı. Zeki Müren’in Bodrum halkı tarafından sevgiyle anıldığını söyledi. Yanı sıra, onun sanatsal mirasını yaşatmanın ortak bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Program, plaket takdimi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER