26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Dilruba Kayserilioğlu: Beraat Edeceğime İnanıyorum

(İZMİR) – Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada “Beraat edeceğime inanıyorum” dedi. Kayserilioğlu, sokak röportajında Instagram engeline dair yorumları nedeniyle mahkemeye çıktı. Genç kadın, eleştirilerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.

Bununla beraber Kayserilioğlu, duruşma sonrası şunları söyledi: Ben her zaman üstüne basa basa söyledim. İfade özgürlüğü kapsamında eleştirilerimi dile getirdim. Hala bu eleştirilerimin de arkasındayım. Çünkü fikir ve ifade özgürlüğü var. Dava hala devam ediyor. Bu dava, şahsi bir mesele haline geldi. Gündemde hiçbir suç yokmuş gibi, katiller kol gezmiyormuş gibi, her şey güllük gülistanlıkmış gibi hala daha benim üstümden devam ediyor. Ayrıca ben suçsuz olduğumu her zaman söylüyorum. Her zaman da beraat edeceğime inanıyorum. Fikirlerimin her zaman arkasında olduğumu savunuyorum. Bir vatandaş olarak eleştirilerimi dile getirdim. Avukatlarım da davanın takipçisi. Gittiği yere kadar onlar götürme niyetinde. Biz de götürme niyetindeyiz. Vatandaş olarak haklı olduğuma inanıyorum. Bunun için kazanacağıma, hukukun da doğrudan yana olacağına sonuna kadar inanıyorum.”

Avukat Yıldız: Dilruba Kayserilioğlu Suçsuzdur

Duruşmada savcı, Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesine dayanarak hapis cezası talep etti. Savunma avukatları, esas hakkında beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, duruşmayı 31 Ekim’e erteledi. Bununla beraber, Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız, müvekkilinin suçsuz olduğuna inandıklarını ifade etti.

Kayserilioğlu: Eleştirilerimin Arkasındayım

Diğer yandan Kayserilioğlu, fikir ve ifade özgürlüğü hakkını kullandığını vurguladı. “Eleştirilerimin arkasındayım. Dava hala devam ediyor. Her şey yolundaymış gibi benim üstümden yürünmeye devam ediliyor. Suçsuz olduğumu her zaman dile getirdim” dedi. Ardından, hukuka olan inancının tam olduğunu belirterek “Sonuna kadar mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Avukat Yıldız: Beraat Etmesi Muhtemel

Bir diğer taraftan Avukat Yıldız, davanın siyasi eleştirilerle ilgili olduğunu belirtti. “Müvekkilim, ifade özgürlüğü kapsamında eleştirilerini dile getirdi. Bu nedenle suçsuz olduğuna inanıyoruz” dedi. Yıldız, hukukun adaletle karar vereceğine inandıklarını da ekledi. Yanı sıra, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin de ifade özgürlüğünü güvence altına aldığını hatırlattı.

Dava Hızla İlerledi

Yıldız, davanın hızla sonuçlandığına dikkat çekti. “14 Ağustos’ta iddianame hazırlandı, 3 Eylül’de ilk duruşma görüldü. Adalete ve hukuka olan inancımız tam” dedi. Avukat Yıldız, mahkemelerin adaletli karar vereceğine inandıklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER