20.4 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’de Başladı

(İZMİR )- Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’de başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, fuar açılışında konuştu. Tarımsal üretimin zorlaştığını belirten Tugay, “Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi hazırlıyoruz. Önceliğimiz, tarım ve gıdada kendine yeten bir şehir olmak” dedi.

Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’de

Türkiye’nin tek meyve-sebze fuarı olan Interfresh Eurasia, Antalya’dan İzmir’e taşındı. Bu yıl beşincisi düzenlenen fuar, Türkiye’nin meyve-sebze sektöründe vitrini haline geldi. İzmir’de düzenlenen fuar, 55 ülkeden alım heyetini ve 30’dan fazla uluslararası market zincirini ağırlayacak.

Diğer yandan Fuarın partner ülkesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve partner şehri Mersin oldu. Öte yandan fuar 28 Eylül’e kadar sürecek. Fuarda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, İzmir Valisi Süleyman Elban yer aldı.

İzmir, Hem Tarım Hem Ticaret Kenti

Başkan Tugay, fuarın açılışında tarımsal üretimin zorluklarına dikkat çekti. Tugay, “İzmir, hem tarım hem ticaret kenti olarak çok önemli bir potansiyele sahip” dedi. Ayrıca toprakların yüzde 30’unun işlenmeye hazır arazi olduğunu söyledi. Tugay, “İzmir, hem tarım hem ticaret kenti olarak çok önemli bir potansiyele sahip.” dedi. Bununla beraber, gelecekteki gıda krizlerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Tarım alanında kendimize yeten bir şehir haline gelmeliyiz” diye konuştu.

İzmir’in tarıma dayalı ticarette önemli bir rol oynadığını vurgulayan Tugay, “Yaklaşık 350 bin hektar işlenmeye hazır tarım arazimiz var. Ayrıca, sebze ve meyve sektörleri ülkemize 3,5 milyar dolar kazandırıyor. Bunun gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Fuara 55 Ülkeden Katılım

Öte yandan Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, 2023 yılında 132 firma ve yaklaşık 13 bin ziyaretçinin katılım sağladığı fuara bu yıl 216 firmanın katıldığını aktararak, “Fuarda 30’dan fazla market zinciri yer alıyor.” dedi. Ayrıca, “55 ülkeden ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşecek bu fuarın ihracata katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu. 

Bununla birlikte İzmir Valisi Süleyman Elban, “Bu güzel fuarın, fuarlar şehri İzmir’de yapılmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Interfresh Fuarı’nın adresi İzmir. Burada bu fuarcılığı geliştirmekle ilgili ne yapılabileceğinin konuşulması gerekiyor. Tarıma günübirlik bakmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise şunları kaydetti:

“İzmir tarım ve gıda alanında; sahip olduğu coğrafi konum, iklim özellikleri, bereketli toprakları ve lojistik alt yapısı itibariyle son derece önemli bir yere sahip. Bu ve benzeri fuarların İzmir’in tarım ve gıda alanındaki yerini pekiştirip, daha da ileri noktalara taşımasında ayrı bir katkı sunacağını düşünüyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER